Karting • Karting Diversen

Karttalent Memphis Joren krijgt eindelijk loon naar werken met podium in Strijen! "Ik was zo blij!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 september 2020 03:07 • Print artikel

STRIJEN – De zesde positie en twee mooie tweede plaatsen en ook nog een mooie grote beker: voor karter Memphis Joren was de derde ronde van het Zuid-Hollands kampioenschap in Strijen één van de mooiste raceweekeinden in zijn nog prille carrière. De pas achtjarige racer uit Nieuwkoop liet in de Mini Parilla-klasse zien veel talent te hebben. Ook bleef hij ditmaal de pechduivel de baas en pakte eindelijk de zo felbegeerde podiumplaats en de daarbij behorende beker.

Memphis Joren met zijn trotse pa en ma

“Het ging wel goed”, klonk het tevreden uit de mond van Memphis. “Ik had wel een klein beetje pech. Want in de eerste race werd ik eraf getikt. Maar in de tweede race ben ik van zes naar twee gegaan en in de derde race was ik ook tweede. Ik had niet verwacht dat ik op het podium zou komen. Ik dacht dat ik vierde of vijfde zou worden. In de eerste heat was ik eerst ook iets te sloom, daarna ging het toch wel goed.”

Voor Memphis markeerden zijn fraaie prestaties op de Zuid-Hollandse piste het einde van een periode waarin hij weliswaar altijd snel was, maar steeds weer pech had. In Strijen ging eindelijk alles goed. “Tijdens de vorige race hier was ik stilgevallen omdat de ketting eraf was gegaan en vloog er iemand met 62 kilometer per uur bij me achterin. Daardoor was de kart helemaal krom.”

Niets van dat alles afgelopen zondag. Het contrast was dan ook groot toen de rijder van het PdB Racing Team zijn Falcon-kart over de finish van de derde race stuurde. “Ik had door mijn uitslag in de tweede race meer zelfvertrouwen gekregen. Toen ik over de finish kwam van de derde race stak ik mijn hand in de lucht. Zo blij was ik.”

Racetalent Memphis Joren zo blij als een kind met podium

Het was loon naar werken voor Memphis, een fanatiek baasje dat alles over heeft voor zijn sport. Hij traint veel, rijdt veel wedstrijden en praat natuurlijk ook veel en graag over zijn sport. Want waar het hart van vol is... De eerste keer dat hij in een kart zat was in Driebergen, op een viertakt-Cadet, nu zo’n drie jaar geleden.

“Ik vroeg me af of karten een leuke sport is”, herinnerde Memphis zich. “Ik had de Formule 1 gezien en wilde ook hard rijden. En karten gaat ook heel hard. Toen ik in de kart zat, dacht ik meteen: oh, dit is best wel leuk. De kart ging hard en stuurde goed in.”

Geïnspireerd door de Formule 1 heeft het jonge talent ook een favoriete coureur. Dat is, hoe kan ook het ook anders, Max Verstappen. “Maar niet omdat hij Nederlander is”, zei Memphis resoluut. “Ik ben fan van Max omdat hij altijd op het podium eindigt.”

En precies dat is wat hij zelf ook wil. Dit jaar rijdt Memphis het GK4-kampioenschap, het clubkampioenschap van het circuit van Strijen, het NK en soms ook een wedstrijd in het Benelux-kampioenschap. “Later wil ik misschien gaan rijden in een schakelkart. Misschien kan ik dan naar de Formule 1”, was de jonge Zuid-Hollander hoopvol over een mooie toekomst.

Zijn vader Lorenzo, tevens Memphis’ monteur, hoorde alles met plezier aan. Hij was maar wat trots op wat zijn zoon in Strijen had gepresteerd. “Dit seizoen zaten we er van het begin af aan kort op”, zei senior. “Nu viel alles op zijn plek. Dat voelt top. Het is loon naar werken. Ik word vooral blij van hem. Je ziet dat hij naar dit niveau toe groeit. Als ouder wil je daaraan graag je steentje bijdragen!”

Memphis bedankt zijn papa, mama, zijn team PdB Racing, zijn kart en zijn sponsors.

Memphis Joren wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Cargo Screeners, R. van Leeuwen Onderhoudswerken, Leo de Jong Auto Restyle, DiagnoseDan en Sportviscentrum Het Plashuis.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS