Formule 1

Michael Masi haalt uit naar Lewis Hamilton: "Maakt niet uit wie ze gebroken heeft! Of het Lewis Hamilton of...”

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 september 2020 09:50 • Print artikel

Lewis Hamilton haalde dit weekend hard uit naar de Formule 1. De coureur werd twee keer met vijf seconden gestraft, omdat hij twee keer een proefstart op de verkeerde plek uitvoerde. De Mercedes-rijder beweerde dat de officials zijn dominantie proberen te stoppen.

Lewis Hamilton F1

“Bullshit”, reageerde Mika Salo, die tijdens de race in Sochi tot de stewards behoorde, tegenover Ilta Sanomat. “Dat is helemaal niet waar. De regels zijn voor iedereen hetzelfde.” De Mercedes-coureur maakte zijn proefstarts ver buiten de plek die daarvoor in de pitstraat was aangegeven. “Het is duidelijk”, verklaarde de Fin. “Hamilton deed zijn starts aan de kant van de baan. De laatste was ook dicht tegen de witte lijn aan die het einde van de pitstraat markeert.”

Overigens verdedigde de racedirecteur van de Formule 1, Michael Masi het standpunt van de FIA-officials. “Nee, vanuit mijn oogpunt was het erg simpel”, benadrukte Masi toen hem gevraagd werd naar de beschuldigingen van Hamilton. “De FIA is een sportief administrateur, dus we monitoren de compliance met de regels en de stewards nemen onafhankelijk het besluit. Wanneer er een overtreding van de regels is, maakt het niet uit wie ze gebroken heeft. Of het Lewis Hamilton of een andere coureur is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS