Formule 1

Max Verstappen: "Erg vervelend en irritant dat dit gebeurt!"

Uitgegeven door Peter Vader • 19 maart 2023 07:01

Max Verstappen leek weer af te stevenen op een pole positie. Maar de techniek gooide roet in het eten en verstoort daarmee de triomftocht van de tweevoudig wereldkampioen. Verstappen zal hard moeten vechten in de race op zondag om naar voren te komen op het circuit van Jeddah, waar het moeilijk inhalen is. Een kapotte aandrijfas maakte een einde aan het bod van Max Verstappen op pole position tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabi� en zal de race zondag starten vanaf P15. Weinigen zouden erop gewed hebben dat Verstappen in Jeddah geen pole zou pakken, maar de 'goden' van de autosport keerden zich tegen hem toen hij de Red Bull RB19 over het meedogenloze stratencircuit hamerde, misschien een beetje te hard. Wat de oorzaak ook was, het team bevestigde dat een kapotte aandrijfas de oorzaak was. Verstappen zal dus gedwongen worden om te laten zien wat hij in huis heeft om de race te winnen, zoals hij vorig jaar op Spa-Francorchamps ook al eens deed.

Max_Verstappen_Jeddah_kwalificatie F1 Red Bull

Punten scoren
In een gesprek met verslaggevers na de kwalificatie zei Verstappen: �Het was de eerste keer dat ik hoorde over dat probleem met de aandrijfas. Bij het uitkomen van bocht 10 gebeurde het, wat erg vervelend is als het gebeurt. Ik denk dat we tot nu toe een heel goed weekend hebben gehad, elke sessie ging heel goed en elke keer dat we de baan op gingen, deed de auto het heel goed. Dus nu is het een beetje lastiger om naar voren te komen, maar het gaat allemaal om het scoren van punten.�

Realistisch blijven
�Het is natuurlijk een heel lang seizoen, ik had gehoopt wat verder vooraan te staan, maar daar kunnen we nu niets aan veranderen. Alles is mogelijk op dit circuit. We hebben veel gekke dingen gezien, maar we moeten ook een beetje realistisch blijven", voegde Verstappen eraan toe.

�Het wordt zwaar�
Het ongeluk van Verstappen was het geluk van teamgenoot Sergio Perez, toen hij het stokje overnam en de pole aan Red Bull afleverde, bij afwezigheid van hun uitverkorene. Perez heeft nu het voordeel ten opzichte van zijn teamgenoot om vooraan te mogen starten. "Het wordt zwaar, maar we hebben een goed tempo, dus we gaan tijdens de race zeker vooruit", hield Verstappen vol in een bericht van GrandPrix247, die twee zondagen geleden de seizoensopener won.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS