Formule 1

Mattia Binotto: "We hebben de problemen van Spa en Zandvoort overwonnen"

Uitgegeven door Bart • 5 oktober 2022 10:38 • Print artikel

Ferrari-teambaas Mattia Binotto baalde van het feit dat Ferrari de Grand Prix van Singapore niet gewonnen heeft, maar toonde zich toch tevreden met een dubbele podiumfinish. Charles Leclerc vertrok van pole position, maar moest de leiding direct afstaan aan Sergio Perez. Uiteindelijk hoopte Ferrari op een dubbele straf voor de Mexicaan, maar het werd een enkele straf van 5 seconde, waardoor Leclerc met P2 genoegen moest nemen. Carlos Sainz reed naar de derde plaats.

Mattia Binotto Carlos Sainz


Binotto hield er gemengde gevoelens aan over. "Ik ben teleurgesteld over het resultaat. Het was al even geleden dat we voor de overwinning vochten en in deze race zaten we er dichtbij. P2 en P3 is nog altijd een goed resultaat. Als je kijkt naar de strijd bij de constructeurs hebben we goede zaken gedaan."

Zowel op zaterdag en zondag viel de nodige regen. "Onze auto deed het goed in natte omstandigheden en ook in het droog. Daar kunnen we tevreden over zijn. In Spa en Zandvoort hadden we daar veel meer moeite mee. In Singapore heeft Ferrari laten zien dat het de problemen van Spa en Zandvoort overwonnen heeft. We hebben de performance verbeterd en dat is een goed teken voor de komende races."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS