Formule 1

Mattia Binotto: "Bij Ferrari is er altijd druk, de verwachtingen zijn altijd hoog"

Uitgegeven door Bart • 13 augustus 2022 07:02

Mattia Binotto vindt niet dat zijn team Ferrari bezwijkt onder de hoge druk van media en fans. De tifosi hunkeren naar een nieuwe wereldtitel en dit jaar beschikt het team over de snelste auto van de grid. Door betrouwbaarheidsproblemen, fouten van coureurs en fouten van het team is de achterstand op Max Verstappen en Red Bull inmiddels fors opgelopen.

Binotto Sainz Leclerc


"Het was ons doel om weer competitief te zijn en dat voor een heel seizoen lang", zegt Binotto in een interview met de Italiaanse tak van Motorsport.com. "We zijn goed aan het seizoen begonnen en zijn nog altijd competitief omdat we de auto goed doorontwikkeld hebben. Tot nu toe bereiken we de doelen die we ons gesteld hebben."

"De druk...", vervolgt de teambaas. "Als je bij Ferrari werkt, is er altijd druk. Dat kunnen we niet veranderen. Het hoort bij het merk en de geschiedenis van het team. Het mag duidelijk zijn dat de verwachtingen altijd hoog gespannen zijn. Met die druk zullen we moeten omgaan. Ik denk dat het een kracht van het team is dat we die druk redelijk goed buiten het team weten te houden."

Charles Leclerc staat in de zomerbreak 80 punten achter op Max Verstappen. Toch vindt Binotto wijzigingen binnen het team niet nodig. "We moeten het pad blijven volgen waarin we ons continu met kleine stapjes verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat we de potentie hebben om races te winnen. Dan hoef je de aanpak niet te veranderen, er is geen magische toverstok in de Formule 1. We hebben al laten zien dat we sterk kunnen presteren en dat kunnen we blijven doen door stap voor stap te groeien."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS