Karting • Chrono

Laurens van Hoepen maakt belofte waar: Nederlands kampioen karting! “Dit voelt heel fijn! Echt!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2017 15:17

BERGHEM – Een grote verrassing was het niet meer voor karter Laurens van Hoepen, maar het was wel zo lekker om die Nederlandse titel definitief veilig te stellen. De twaalfjarige rijder uit Rotterdam won zondag in Berghem het dagklassement van de Mini Junioren-klasse en werd zo onbereikbaar voor de concurrentie. Met vijf manchezeges uit zes wedstrijden is hij de eerste officiële Nederlands kampioen van 2017 in de kartsport. Maar zijn honger is nog niet gestild, want er zijn nog meer hoofdprijzen te veroveren.

Laurens van Hoepen Nederlands kampioen

Na afloop kreeg het Zuid-Hollandse karttalent de Nederlandse vlag in de handen geduwd. Even later snelde hij met de driekleur over Circuitpark Berghem voor zijn ereronde. Laurens, het hele seizoen al dominant in het NK, had met overmacht de titel gewonnen. Het was dan ook een lachende rijder die zijn relaas deed. “Dit voelt heel fijn. Echt heel leuk!”, sprak hij uitgelaten. “Het is de eerste keer dat ik kampioen word bij de Mini Junioren, die wilde ik heel graag een keer winnen. Daarom reed ik dit jaar nog mee in het NK.”

Want Laurens rijdt voornamelijk in het buitenland in diverse kampioenschappen. Dat hij nu de Nederlandse titel heeft gewonnen, betekent dat hij een hoofdstuk kan afsluiten en zich volledig kan richten op die andere competities. Terugblikkend concludeerde hij dat het op de Brabantse piste een bijzonder weekend was geweest. “Maar ik ben eraan begonnen zoals alle andere weekends. Ik heb me gericht op de dagoverwinning. Wel ik heb wat minder risico genomen in de laatste ronde van de laatste race. Ik ben daarin tweede geworden en dat was prima. De eerste twee races had ik al gewonnen.”

Dat hij de derde race uiteindelijk niet won, was een kleine verrassing. Want Laurens lag tot de laatste ronde ouderwets aan kop. Toen werd hij dus toch nog ingehaald. “Ik heb daarna de eerste plaats nog wel proberen terug te pakken, maar Tijs Kleinjan hield het gat dicht.” Het maakte niet meer uit, de titel was de zijne. Een mooie bekroning van zijn succesvolle seizoen, dat overigens nog mooier kan worden.

Laurens van Hoepen JB Racing

Hij hoopt komend weekeinde namelijk Europees kampioen te worden tijdens de slotrace van de titelstrijd in het Italiaanse Castelletto. Laurens gaat aan de leiding en dus is zijn ambitie niets minder dan de titel. “Daar ga ik wel voor. Ik wil heel graag nog een titel winnen natuurlijk! En het niveau in het EK is erg hoog, dus het zou super zijn als ik die ook win. Kampioen worden is sowieso altijd fijn.”

Met zijn vorm zit het in ieder geval wel snor. Dat bewees hij zondag in Berghem wel. Een week eerder trouwens ook. Toen was hij in Sienna nog actief in het Italiaans kampioenschap en bewees daar met twee snelste racerondes dat hij erg snel is. Jammer genoeg had hij in de twee finales de pech dat het hem met de start van de eerste finale niet meezat, tijdens de tweede finale werd hij van de baan gereden. “Ik kon er weinig aan doen. Het was wel erg jammer natuurlijk. Maar ik weet dat ik snel ben. Dat is een fijn gevoel! Ik kijk erg uit naar het EK. Ik wil nog een titel!”

Laurens van Hoepen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door CRG, Waterford, DHG, Porto di Lusso, JB Racing en Gamoto.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS