Formule 1

Krijgt Max Verstappen concurrentie vanuit eigen stal? "Ook ik kan kampioen worden"

Uitgegeven door Bart • 25 januari 2022 07:50

In zijn eerste jaar bij Red Bull moest Sergio Perez veruit zijn meerdere erkennen in teamgenoot Max Verstappen. De Mexicaan had flinke aanpassingsproblemen en gaf regelmatig niet thuis, maar was in de knotsgekke slotrace wel van waarde voor onze landgenoot. Waar de Limburger de wereldtitel en 10 races wist te winnen, zegevierde Perez alleen in Baku toen Verstappen in leidende positie een klapband kreeg. Toch geeft Checo niet op en gelooft hij in zijn eigen kansen.

Sergio Perez Christian Horner


"Ik heb echt van mijn eerste jaar bij Red Bull genoten", zegt Perez in de podcast The Edge van TAG-Heuer. "Het werken met de engineers, het team en Max was echt geweldig. Op dit punt in mijn carrière is het belangrijk om er plezier in te hebben. Als ik het niet meer leuk vind, is het tijd om te stoppen. Maar ik ben er nog en dat is omdat ik echt denk dat ook ik wereldkampioen kan worden."

De stap vanuit Racing Point was groot. Perez moest zich aanpassen aan de Red Bull en ook het verwachtingspatroon lag een stuk hoger. "Het is heel anders als je ineens voor de wereldtitel vecht of daar je best voor doet. Het is een veeleisende positie en je staat continu in de spotlights. Dat maakt het intens. Ik rij al 11 jaar in de Formule 1, maar ik leer nog steeds bij. De sport blijft zich ontwikkelen en je staat altijd voor nieuwe uitdagingen. Het is niet zo dat je door ervaring niet meer hard hoeft te werken. In deze sport moet je constant op de toppen van je kunnen presteren. Niet alleen op de baan, maar ook daar buiten."





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS