Karting • Chrono

Karttopper Quinn Winkel neemt glunderend beker voor titelwinst KZ2 in ontvangst: “Er is een last van mijn schouders”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 januari 2024 01:16

HELMOND - Als er iemand afgelopen weekeinde in Helmond glunderend op het podium stond, dan was het wel Quinn Winkel, uitkomend voor het ijzersterke team van SP Motorsport. De 22-jarige topper werd in tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van het NK karten gehuldigd voor zijn titel in de koningsklasse van de kartsport: 125cc KZ2 schakelklasse. Daar had hij de afgelopen zeven jaar naartoe gewerkt.

Quinn Winkel Nederlands kampioen KZ2

“Er is nu wel echt een last van mijn schouders af”, zei hij met een grote lach op zijn gezicht. “Ik heb er zeven jaar naartoe gewerkt. Ik had vier jaar ervoor dat het niet lukte om kampioen te worden.” En dus heeft hij nu de hoofdprijs van het vaderlandse karten in zijn trofeeënkast staan.

Nu hij in die missie is geslaagd, wil dat niet zeggen dat Quinn het nu rustig aan gaat doen. “Nee, ik ga voor mijn tweede titel dit jaar. Sinds Joey Hanssen (veelvoudig Nederlands kampioen KZ2, red.) is het niet meer gebeurd dat iemand twee titels op rij won. Bij mij is het misschien net iets anders omdat een last van mijn schouders is en ik vrijer kan rijden.”

Quinn staat er alvast goed voor. “Ik ben fysiek heel erg fit. De afstelling is altijd goed, de motortuner is goed. Dan gaat het gewoon om wat er tussen er het stuur en het stoetje zit, vooral het hoofd. De zenuwen namen het in de laatste race van vorig seizoen over en ging het bijna nog fout. Dat heeft het wel wat moeilijker gemaakt. Als ik het dit jaar mentaal goed op orde heb, dan denk ik dat we nog een mooier jaar kunnen hebben dan vorig jaar.”

Quinn Winkel

Zijn programma voor komend seizoen bestaat uitsluitend uit het NK. Alle focus ligt voor het talent op Nederlands kampioenschap. Quinn wil graag zijn titel verdedigen. “Ik heb in 2022 al internationaal gereden, DKM, maar dat is qua budget niet meer te doen. KZ is gewoon de pinnacle van de kartsport. Het zal lastig worden om meer te rijden dan alleen Chrono (organisator van het NK, red.). Als ik mijn ritme kan houden en veel kan rijden, dan denk ik dat ik misschien nog iets beter kan zijn dan vorig jaar. De snelheid is goed, mijn inzet is goed, de inzet van Gert (Jager, zijn monteur, red.) is goed, het team van SP Motorsport is goed. Alles is goed.”

En dus komt hij in 2024 ook uit voor SP Motorsport van Stan Pex. “Het is zo’n mooi team. Ik zit er op mijn plek, voel me er zo goed thuis en ik krijg alle ondersteuning die ik nodig heb. Het loopt gewoon goed daar.”

Quinn bedankt Gert Jager, Sander Dekkers, Stan Pex, iedereen bij SP motorport, zijn ouders en sponsoren. Zonder hun was dit succes nooit mogelijk geweest.

Quinn Winkel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Riwi Plafonds en Wanden
CMI
Impro Bouw
Van de Pol
Alphega Apotheken
Krechting Installaties en Dakwerken
Frank Roelofs Fysiotherapie
Dalhem Ribba Europe

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS