Karting • Chrono

Karttopper Jeffrey Fikse van TR Motorsport domineert in NK en pakt leiding in titelstrijd KZ2

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 augustus 2023 01:18

SPA – Karter Jeffrey Fikse heeft tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap KZ2 uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd. De achttienjarige coureur uit Vaassen won op het circuit van Spa op overtuigende wijze de vierde ronde en gaat nu aan de leiding in de koningsklasse van het Nederlandse karten. We blikken terug met de karttopper in de 125cc schakelklasse van het NK van Chrono Karting.

TR Motorsport


“Dit was supergoed. Vorige week zaten we er al supergoed bij. De afstelling bleek dit weekend nog goed te zijn. Al was het nu wel een stukje warmer”, refereerde hij aan de omstandigheden op het circuit. Ik sta nu eerste in het kampioenschap. Dat is super. Kampioen worden zit er zeker in.”

Jeffrey, die dit jaar overstapte op een Maranello-kart van het team van Toon Rosendaal, was het hele weekeinde supersnel op de fameuze piste in de Ardennen. In de kwalificatie snelde hij naar P2, daarna won hij zowel de prefinale als de finale.

“Met nieuwe banden kwamen we net iets tekort”, doelde hij op zijn P2 in de kwalificatie. Zondagochtend in de vrije training waren we met gebruikte banden drie tienden van een seconde los. En in beide races ben ik drie seconden weggereden. Dat was echt super.”

Beide races had hij dan ook weinig te duchten van zijn concurrenten in wat de sterkste en moeilijkste klasse van het vaderlandse karten is. Jeffrey: “In de prefinale had ik een superstart aan de buitenkant en had ik meteen de eerste plek te pakken. In de eerste paar rondes was het de nummer twee een beetje ‘blocken’ totdat de banden goed waren. Daarna reed ik twee tienden van een seconde per rondje weg. Ik moest gewoon zorgen dat ik netjes reed en zo de kart over de finish brengen.”

Jefrey Fikse


Dat lukte hem zonder problemen en met de winst in de prefinale verzekerde hij zich van de poleposition voor de finale. “Ik had weer een superstart. De race verliep ongeveer hetzelfde als de race ervoor. Ook nu was ik in het begin weer aan het verdedigen totdat de rondetijden omlaaggingen en ik kon wegrijden.”

Met de tweede winst van de dag op zak kreeg Jeffrey andermaal de bevestiging dat hij de goede keuze heeft gemaakt de overstap te maken naar Maranello Kart. “We hebben een supergoede samenwerking en we gaan megahard. We hebben goede motoren. Bij Toon is alles top.”

Ook teambaas Toon Rosendaal was uiteraard tevreden. “Dat Jeffrey eraan zat te komen wisten we vorige week vrijdag al”, zei Toon. “Maar je moet niet te hard van stapel lopen, want er kan altijd iets misgaan.” Dat was dus niet het geval. De komende twee ronden van het NK kunnen Jeffrey en Toon volop strijden voor de titel.

Jeffrey Fikse bedankt zijn vader, Toon Rosendaal voor de steun en snelle motoren, Maranelllo kart, iedereen bij TR Motorsport en al zijn sponsoren:

TR Motorsport
Stam caravans
Truckcenter Apeldoorn
Autobedrijf Boks
G van de Bunte auto’s
Autobedrijf Favoriet
3A Accu

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS