Karting • Chrono

Karttopper Christiaan de Kleijn zou eigenlijk op wintersport gaan, maar er lag geen sneeuw! Resultaat podium in Genk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 februari 2024 01:16

GENK - Inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in de KZ2 verbaasde het niet dat Christiaan de Kleijn zondag als tweede eindigde tijdens de eerste ronde van het NK. Maar de negentienjarige topper uit Bosch en Duin was er zelf niet echt tevreden mee. En dat terwijl hij bijna 'per ongeluk' meedeed.

Christiaan de Kleijn


"Ik had het liefst willen winnen", klonk zijn logische antwoord op het circuit van Genk. Daar had Christiaan ook een logische reden voor. "Ik zat steeds dicht bij de koploper. Maar Jens Treur op de derde plek reed steeds dicht achter me. Het was daarom een beetje vechten tussen ons en dus kon de nummer 1 wegkomen. In de laatste rondes kwam ik nog dichtbij, maar het was net niet genoeg. De snelheid was zeker goed. In de prefinale had ik de snelste ronde."

Hij liet gedurende het NK-weekeinde van Chrono Karting zien dat zijn ietwat teleurstellende kwalificatie op zaterdag goede uitslagen hem niet in de weg stonden. Niet voor niets reed de CRG Holland-rijder zowel in de prefinale als in de finale de snelste ronde. Die snelheid kwam er in de kwalificatie helaas niet uit. "Tijdens de kwali reden we op een opdrogende baan en was de laatste ronde belangrijk. Maar toen ik de baan opreed, had ik last van een ronde lang last van een haperende motor. Daardoor kwam ik midden in veld terecht. Daardoor werd ik telkens opgehouden. Uiteindelijk ben ik zesde geworden. Dat was een tegenvaller."

Maar in de prefinale reed hij zondag van zes naar vier en in de finale van vier naar twee. "Na de start lag ik meteen al tweede", blikte hij terug op de finale. "En in de prefinale ging ik in de eerste bocht van zes naar twee, alleen toen maakte de nummer 1 een foutje en de nummer twee had veel meer snelheid bocht-uit en kon hij zijn kart ertussen zetten. Daardoor verloor ik vijf posities. Ik ben nog terug naar de vierde plek gereden. In de finale was de snelheid goed, heb ik vrijwel de hele tijd op twee gereden, maar ik had liever gewonnen."

podium Genk Christiaan de Kleijn


Christiaans deelname aan het NK in Genk was in principe een eenmalige aangelegenheid. "We zouden eigenlijk op wintersport gaan, maar omdat er weinig sneeuw lag, zijn we niet gegaan en hebben we hier meegedaan", legde hij uit hoe zijn deelname een last minute-beslissing was. Misschien doen we in Kerpen en Genk nog mee aan het NK. Maar het gaat mij om het hele DKM, het EK, het WK en nog twee WSK-races."

Zijn volgende race is nu een WSK-race in Franciacorta in maart. Hij kent de baan al. Christiaan: "Ik heb er vorig jaar een keer met de DKM gereden. Toen liep het niet zo goed, maar ik vind het wel een leuke baan. Ik hoop vooraan mee te kunnen doen. We gaan het zien. In de WSK doen de beste rijders van de hele wereld mee en er doen zo'n honderd rijders aan mee. Ik hoop natuurlijk op een podiumplaats, maar ik zou al tevreden zijn met een plaats in de top tien. Als de snelheid maar goed is!"

Christiaan de Kleijn bedankt zijn monteur Raimo, Dennis de Bruin, Michel Vacirca, zijn ouders en familie, iedereen bij CRG Holland en zijn sponsoren. Christiaan wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
Fornhese BV Import-Export Trucks
Erkende verhuizers Brenen.nl
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein
Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS