Karting • Chrono

Karttalent Boris Verhage pakt ticket voor Grand Finals! “Ik vind het bijzonder spannend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 oktober 2023 16:07

BERGHEM – Hij moest er zondag nog even flink voor ‘trappen’ maar uiteindelijk bleek het genoeg voor karttalent Boris Verhage: hij won in Berghem tijdens het NK Rotax Max een ticket voor de Grand Finals. Het betekent dat de elfjarige inwoner van Aerdenhout begin december in Bahrein meedoet aan het officieuze WK voor Rotax Max-rijders.

Boris Verhage

“Ik ben echt heel blij. Ik had wel een beetje stress, want het zat heel dicht op elkaar; ik en nog iemand”, blikte Boris terug op de vijfde ronde van het NK van Chrono Karting. “Ik heb uiteindelijk het ticket gewonnen omdat ik meer wedstrijden heb gewonnen dan mijn concurrent. Het was dus heel spannend!

Nu gaat Boris Team The Netherlands vertegenwoordigen op het schiereiland in de Perzische Golf. Dat doet hij in de Minimax-klasse. Aan het jaarlijkse evenement doen, verdeeld over zes klassen, zo’n vierhonderd deelnemers mee uit dik zestig landen.

“Dit voelt heel goed. Ik ben echt heel blij. Ik had meer stress dan bij een normaal weekend omdat het ticket op het spel stond. Ik ben echt heel blij dat het weekend nu voorbij is en dat ik het ticket in mijn handen heb!”

En dus kan hij gaan uitzien naar zijn eerste race in het Midden-Oosten. “Het is het grootste, mooiste evenement van het jaar. Ik ben ook nog nooit in Bahrein geweest. Ik heb al wel beelden van het circuit gezien. Op de simulator heb ik de baan nog nooit gereden. Ik denk wel dat ik dat ik nog ga doen.”

Boris Verhage

Boris komt sinds dit seizoen uit voor Gamoto by RR Racing. Daar rijdt hij op een frame van kartfabrikant EKS. Tijdens de Grand Finals zijn de Minimax-rijders echter verplicht te racen op een Birel-frame. “Daarom denk ik dat ik de komende wedstrijden alleen maar op een Birel-frame ga rijden. Ik heb vroeger al eens bij Birel in het team gereden. Dus ik ken de kart wel. Ik vind het een fijne kart.”

Tijdens de vijfde ronde van het NK in Berghem deed Boris alvast extra zelfvertrouwen op voor ‘Bahrein’, want het Noord-Hollandse karttalent werd knap derde in de finale. Daarmee verzekerde hij zich bovendien van de derde plaats in het dagklassement. “Het was een prima race, een prima weekend.”

Daarnaast weet Boris dat hij vanuit zijn team optimale begeleiding krijgt. En dat is een geruststelling, erkent hij. “Ik vind het bijzonder spannend en ik hoop dat het goed gaat. Maar ik heb een heel goed team en een goede monteur. Ik krijg heel goede hulp en ik krijg heel goede tips. Ik kijk daarom met vertrouwen uit naar de Grand Finals!”

In ieder geval kan Boris zich opmaken voor zijn debuut in de Rotax Max Grand Finals in Bahrein. Het Bahrain International Karting Circuit ligt naast het Formula 1 circuit van Sakhir.

Boris bedankt Ramon Rietveld, Jayden Thien en verder Lars, Senna, het hele team van Gamoto by RR Racing, zijn vader, moeder, zusje, opa en zijn oma.

Boris Verhagen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Twinspark en Kimman en Bouvin Power.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS