Formule 1

Kamui Kobayashi doet goede zaken voor de WK-titel; Giedo van der Garde beste Nederlander + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2021 21:27

Kamui Kobayashi heeft de Toyota GR010 Hybrid op pole position gezet voor de 8 uur van Bahrein. Daarmee staat de coureur samen met Mike Conway en José María López nu zo’n 16 punten los van het team in de zusterauto.



Tijdens de kwalificatie was de Japanner met een tijd van 1.46,250 zijn teamgenoot Brendon Hartley te snel af. De Nieuw-Zeelander leek zich nog wel terug te vechten met de snelste tijd, maar zag deze voor het overschrijden van de baanlimieten in bocht 10 verwijderd worden. Hartley verbeterde zich nog wel, maar kwam op de streep 0,29 seconden tekort.

Met het extra punt dat Kobayashi, Conway en Lopez behaalden met de kwalificatie, hoeven ze slechts in de top 3 te eindigen om kampioen te worden. De Alpine start van de derde plek. Het team gaf 0,775 seconden toe op de Japanner.

LMP2
In de LMP2 behaalde Filipe Albequerque met de auto van United Autosports de pole postion binnen. De tijd was 1.49,525 was voldoende voor de eerste tijd en pakte drie tienden op de rest van het veld. Norman Nato eindigde op de tweede plek en daarmee is Realteam Racing het beste team in Pro-Am klasse. De derde plek ging naar Antonio Felix da Costa in de derde auto.

Giedo van der Garde was de beste Nederlander. Racing Team Nederland start van de vierde plek en heeft dus Realteam Racing voor zich in de strijd om de Pro-Am-titel. Het team van Beitske Visser vertrekt met haar team Richard Mille Racing vanaf plek 6 in de LMP2-klasse. Het team van Robin Frijns, Team WRT moet in de achtervolging voor de titel. Charles Milesi zette de zevende tijd neer. Renger van der Zande zette de snelste tijd neer voor Inter Europol Competition. Van der Zande klokte de tiende tijd.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS