Karting • Chrono

Jordy van de Goor pakt Nederlandse titel in de ID Engines Junior: "Supergaaf"

Uitgegeven door Bart • 8 november 2022 01:47

Eindhoven – Jordy van de Goor heeft zich afgelopen weekend in Eindhoven verzekerd van de Nederlandse titel in de ID Engines Junior klasse. De 15-jarige karter uit ’t Harde zette de kers op de taart door ook de afsluitende wedstrijd van Chrono Karting op de Landsard in Eindhoven te winnen voor de ogen van veel meegereisde supporters. In totaal schreef de rijder met een TD Kart dit seizoen zeven van de achttien races op zijn naam. Voor Jordy was het zijn derde dagzege en dus mocht hij als kersvers Nederlands kampioen in de regen een ereronde rijden met de Nederlandse vlag.

Jordy van de Goor

“Dit voelt echt super, supergaaf”, vertelt een stralende Jordy na afloop van zijn ereronde. “Hier hebben we het hele jaar hard voor gewerkt. We hebben er veel voor gedaan, vaak trainen en veel testen. Mijn beste races dit jaar waren in Spa-Francorchamps, Assen en Eindhoven. Als je dan de ronde met de vlag mag rijden, is dat natuurlijk heel mooi. Het is mijn eerste Nederlands titel uit mijn kartcarrière.”

Jordy heeft nu drie jaar in de ID Engines Junior voorin meegestreden. In 2020 eindigde hij als derde in het eindklassement en was hij tweede in het Parolin-klassement. Vorig jaar stond hij als nummer drie op het podium van het Parolin-klassement. “Dit jaar zijn we overgestapt naar TD Kart met Lucas Vermaas. We wilden er een mooi jaar van maken en dat is goed gelukt. Bij de clubwedstrijden zat ik er al goed bij. Ik wist dat ik het kon, maar ik moest het wel nog waarmaken.”

Het afsluitende weekend in Eindhoven begon niet optimaal. “Op vrijdag en zaterdag ging het een beetje chaotisch. We kregen het niet goed voor elkaar om de kart goed af te stellen. Aan het einde van de zaterdag hebben we nog wat veranderd en dat ging al een stuk beter. Toen zaten we er alweer aardig bij. En dat ik het dan kan afmaken, is natuurlijk heel mooi. In de races werd ik eerste, vijfde en tweede. In de tweede race had ik niet voldoende grip en werd ik eraf geduwd. De laatste race was in de regen. De kart lag niet top op het asfalt, maar het is prima om tweede te worden.”

Jordy van de Goor

Komend jaar maakt de talentvolle racer uit Gelderland de overstap naar de ID Engines Senior. Ook een stapje hoger gaat hij er alles aan doen om voorin mee te strijden.

Jordy van de Goor wil graag zijn ouders en zijn monteur Lucas Vermaas en alle fans en supporters die kwamen kijken bedanken. Daarnaast dankt hij uiteraard zijn trouwe sponsoren:

Garage sneller Elburg
TBH Totaal Bouw ‘t Harde
AIC Harderwijk
Solanti Zonwering ’t Harde
Kokki’s Cafe ’t Harde
HJ’s Vintage ’t Harde
Kokki’s Zuiderzee Café Oldebroek
Comar Products
RAC Reclame Elburg
J. van Boven Auto’s
Garage Henk Koornberg Elburg

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS