Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

JLOC wil terug naar de 24 Uur van Le Mans met Lamborghini: "Dankzij ons lange partnerschap..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juni 2022 08:45

JLOC (Japanese Lamborghini Owner’s Club) was in de periode van 2006 tot en met 2010 vier keer aanwezig bij de 24 uur van Le Mans. Het Japanse team wil in 2024 terugkeren naar het Circuit de la Sarthe voor de legendarische endurance klassieker. Dat is het jaar dat de GT3-regels haar intrede doen en ze de GTE-auto’s vervangen.

OLC_Lamborgini_pitstraat_bovenaanzicht

Het Japanse team komt al lange tijd in actie in de Super GT GT300-klasse met GT3-auto’s en rijdt op dit moment in dit kampioenschap met twee Lamborghini Huracans. In Le Mans kende het team weinig succes. Alle races met de door Reiter Engineering gebouwde Murcielago R-GT eindigde met een opgave. Op het moment dat Lamborghini dus haar plannen bekend heeft gemaakt voor een deelname aan het FIA World Endurance Championship met een LMDh op basis van een Ligier-chassis, wil JLOC met een Huracan GT3 naar Le Mans komen. De Italiaanse bolide heeft haar succes inmiddels bewezen met de winst in haar klasse bij de 24 uur van Daytona en 12 uur van Sebring.

“We blijven doorgaan om Le Mans te bespreken, zelfs nu”, reageert JLOC-teamdirecteur Isao Noritake tegen het Amerikaanse Motorsport. ‘We wachten tot dat de GT3-auto’s in 2024 worden toegestaan. Tegen die tijd hebben we de Evo 2 en we willen de Le Mans-uitdaging in 2024 opnieuw aangaan. We willen daar terug naar toe gaan. Ik denk dat we nu een veel betere job kunnen doen en we hebben de auto om dat te doen.”

Met de intrede in 2024 van de GT3-auto’s in het WEC en Le Mans, lijkt de kans groot dat vele teams zich willen inschrijven. De FIA en ACO willen namelijk geen fabrieksteams, waardoor de kans op een overwinning voor een privateer groter wordt. Daarom zegt Noritake dat hij mogelijk een volledig WEC-programma wil doen. “Als het mogelijk is kunnen we een volledig WEC doen”, aldus de Japanner. “Lamborghini heeft waarschijnlijk twee auto’s. Dat is een ander ding wat we met ze bespreken. Dankzij ons lange partnerschap, is Lamborghini in staat om na hun vertrekt uit de Formule 1, actief deel te nemen in de autosport. Dus zijn er veel mensen die op die manier denken en wij hebben hun respect.” De tweede Evo van de Huracan is eerder dit jaar gepresenteerd en gaat in januari tijdens de 24 uur van Daytona debuteren. Volgens Noritake wil het Japanse team ook in de IMSA gaan rijden, maar ligt de prioriteit bij het WEC. “Zij willen dat wij in Daytona racen, omdat Amerika een belangrijke markt is en zij hebben veel budget”, aldus de teamdirecteur. “Hoewel, ons grootste doel is het WEC. De Evo 2 gaat haar debuut volgend jaar in Daytona maken. We hopen dat we tenminste één auto in 2023 en afhankelijk van de beschikbaarheid van de auto, willen we ook een tweede inzetten.”

JOLC_Lamborghini_actie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS