Karting • Chrono

ID Engines gaat nog zeker door tot minimaal 2030! + VIDEO en STATEMENT

Uitgegeven door Bart • 9 november 2023 19:01

ID Engines blijft als motorleverancier van het NK 4-takt nog tot minimaal 2030 bestaan. Wel is besloten om Team Kart Academy per 1 januari 2024 op te heffen. Naar aanleiding van de uitslag van meerdere enqu�tes onder de leden is gebleken dat Kart Academy niet meer voldoet aan de verwachtingen en wensen van de klant. Vanaf 1 januari 2024 stopt de begeleiding en coaching op de circuits maar de onderdelen, het onderhoud en vervoer/stalling worden overgenomen door ID Engines. Piet Braam zal ID Engines Concepts overnemen. Samen met Hans Spaan wordt Piet verantwoordelijk voor de service en verdere ontwikkeling van het ID Engines concept. In deze aflevering van Karttalk geeft Arthur Dontje tekst en uitleg.In onderstaand statement geeft het team uitleg over de genomen beslissing:

"Beste teamleden, coureurs en vrienden van ID Engines en Kart Academy, er blijkt wat verwarring in de kartwereld te zijn over het voortbestaan van ID Engines als motor leverancier van de NK 4-takt, maar laat er geen misverstand over bestaan: we gaan nog zeker door tot 2030!

Helaas hebben wij door verschillende omstandigheden moeten besluiten om te stoppen met Kart Academy als raceteam, maar niet getreurd we hebben goede en betrouwbare opvolging bereid gevonden om alle jonge racetalenten onderdak te bieden tijdens de trainingsdagen en wedstrijden voor het NK 4-takt.

Opheffing Team Kart Academy
Naar aanleiding van de uitslag van de enqu�tes die wij onder onze leden hebben afgenomen, is gebleken dat Kart Academy niet meer voldoet aan de verwachtingen en wensen van de klant. Daarom hebben wij besloten om Team Kart Academy per 1 januari 2024 op te heffen.

Natuurlijk begrijpen we dat het stoppen van Kart Academy veel vragen oproept, maar we kunnen iedereen verzekeren dat alles netjes wordt afgehandeld en dat voor alle rijders de begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Vanaf 1 januari 2024 stopt de begeleiding en coaching op de circuits maar de onderdelen, het onderhoud en vervoer/stalling worden overgenomen door ID Engines.

ID Engines
Piet Braam neemt vanaf 1 januari 2024 ID Engines Concepts over. Samen met Hans Spaan wordt Piet verantwoordelijk voor de service en verdere ontwikkeling van het ID Engines concept. Het concept met lease trainingsmotoren en loting wedstrijdmotoren blijft ongewijzigd. ID Engines gaat zich in 2024 inzetten om meer clubwedstrijden te rijden en daar ook technische ondersteuning voor te bieden.

Vanaf 1 januari a.s. wordt er een nieuwe website gelanceerd met uitgebreide technische informatie en een webshop voor onderdelen. Piet Braam blijft dealer van ID Racing/Parolin onderdelen en blijft tevens de bandenservice tijdens de NK-weekenden doen. ID Engines blijft gevestigd op de Fluorietweg 14c te Alkmaar. Daarnaast gaat Piet Braam met ID Engines, ondersteuning en samenwerken met alle dealers, teams en kartbanen om de maximale service voor ID Engines te bieden.

Vragen en advies
Voor verdere vragen en advies kunnen jullie Arthur Dontje, de karttalk-host en kartpromotor van Nederland, benaderen. Karttalk zal ook in 2024 door hem worden voortgezet. Hij is tijdens het NK op De Landsard te Eindhoven aanwezig om al jullie vragen te beantwoorden, natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje soep op een hartige snoeperij. Aarzel niet om langs de vrachtwagen van Kart Academy te lopen.

Heb je dringende vragen, heb je advies nodig over welk team het beste bij jou past of hoe de overgang gaat verlopen? Neem dan contact op met Piet Braam (06-25 28 59 16) of spreek Arthur aan op het circuit.

Wij wensen iedereen een succesvol laatste NK-wedstrijd toe en kijken uit om ook in 2024 volle velden en spannende wedstrijden te aanschouwen tijdens het NK 4-takt van Chrono Karting."

Jason Duijvestijn

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS