Karting • Chrono

Hylke van Dellen maakt indruk in de ID Engines Junior met tweede podium dit seizoen bij NK Karten in Kerpen

Uitgegeven door Bart • 13 september 2023 17:24

Kerpen – Karttalent Hylke van Dellen heeft een mooie overwinning geboekt tijdens het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. In de ID Engines Junior-klasse reed de 11-jarige karter uit Dokkum naar de eerste plaats in het Parolin-klassement. Algemeen eindigde Hylke op de vierde positie. Zo liet hij zien goed uit de voeten te kunnen op de Erftlandring in het Duitse Kerpen, want eerder dit jaar stond hij op dezelfde kartbaan ook op het podium.

Hylke van Dellen

Op de snikhete kartbaan droegen zijn vader, moeder, opa en oma t-shirts met zijn startnummer 111 erop. “Dat vind ik heel leuk, het is een goede aanmoediging. En het is goed gegaan, want ik ben eerste in het Parolin-klassement geworden en vierde algemeen.” De warme temperaturen hadden zijn invloed op de races. “Het was wel echt heel warm ja. Het maakt het echt heel moeilijk en het kost meer energie als het zo warm is. De trainingen op vrijdag gingen nog niet zo heel goed, maar op zaterdag en zondag was ik wel heel snel.”

Op de zondag moest het gebeuren met een kwalificatie en drie races. In de kwalificatie reed Hylke met 47.653 de zevende tijd algemeen. “De kwalificatie ging wel goed. In de eerste race heb ik een plaats gewonnen om als zesde over de finish te komen. In de tweede race ben ik weer zesde algemeen geworden en in de derde race werd ik vierde en eerste in mijn klasse. Toen ik over de finish kwam, was ik heel blij. Het was mijn tweede podium van het jaar. Tijdens de eerste race van het jaar reden we ook in Kerpen en stond ik ook op het podium. Toen waren de omstandigheden wel compleet anders met regen. Ik heb laten zien dat ik zowel in de regen als in hete omstandigheden naar het podium kan rijden.”

Aan het begin van het seizoen heeft Hylke de overstap gemaakt vanuit de Parolin Rocky. Een niveau hoger in de ID Engines Junior-klasse is hij de jongste van het hele veld. “In het begin was het wel even wennen. Ik rij nu in een veel grotere en stevigere kart. Het is natuurlijk ook veel zwaarder, maar het gaat ook veel sneller en dat vind ik leuker. Ik ben de jongste en de kleinste van het veld, maar sta toch mooi op het podium”, zegt Hylke die niet voor één van de grote teams rijdt, maar samen met zijn vader de strijd met de concurrentie aangaat.

Hylke van Dellen

Door zijn overwinning in het Parolin-klassement maakte Hylke ook een sprong in het Nederlands kampioenschap. Er komen nog twee races in Venray en Eindhoven aan. “Natuurlijk wil ik graag winnen, maar we zijn ervanuit gegaan dat dat in het eerste jaar in de ID Junior nog niet zou lukken. Er zijn andere rijders met meer ervaring in deze klasse. Volgend jaar heb ik misschien wel kans om Nederlands kampioen te worden.”

Hylke van Dellen wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door de volgende sponsoren:
Hoofdsponsor Garage D.U.C Dokkum
Jumbo Kooistra Dokkum
Van Dellen Auto’s Dokkum
BBO Betonbewerkingsbedrijf Oosternijkerk
Gebr. v/d Kooi Stukadoors en Spackspuiters
PD Automaterialen en Auto-onderhoud
E-Bike Friesland
Kartbaan Ulrum
Marcel R Fotografie
Van Dellen Caravans
De BMW Jager
Transportbedrijf en Kraanverhuur B.J. Visser
Electro World Talsma Dokkum
En de Club van 50+

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS