Formule 1

Hamilton zegt dat Max Verstappen tijdens de kwalificatie de ‘bendy wing’ heeft gebruikt

Uitgegeven door Peter Vader • 9 mei 2021 06:43

Lewis Hamilton beweerde dat het kwalificatietempo van Red Bull tijdens de Spaanse Grand Prix was verbeterd door de toevoeging van een 'buigzame vleugel'. De laatste aflevering van de strijd tussen Mercedes en Red Bull in 2021 bereikte een hoogtepunt met Hamilton die zijn 100e F1-pole position innam, voor een race die hij de afgelopen vier jaar op het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft gewonnen. Maar het was met een marge van slechts 0,036 sec met Max Verstappen, die in Q2 het snelst was na een training op de vrijdagmiddag waarin de Nederlander op een verrassende, maar vooral teleurstellende negende plaats was geëindigd.

Lewis_Hamilton_100e_pole_Max_Verstappen_P2_Bottas_P3_GP_Spanje_2021

Buigzame achtervleugel
Hamilton vertelde Sky F1 dat de reden voor de verbeterde prestaties van Max Verstappen op zaterdag te wijten waren aan een ‘buigzame’ achtervleugel van zijn Red Bull. "Het is het doel om op de eerste startrij te komen en de eerste te zijn", zei de zevenvoudig wereldkampioen, die acht punten voorsprong heeft op Verstappen in zijn zoektocht naar een achtste coureurstitel.

Timing en ritme
"Het is 600 meter naar beneden naar bocht 1, er staat vaak tegenwind, wat erg lastig is. De Red Bulls zijn erg snel op de rechte stukken. Ze hebben deze buigzame vleugel achter op hun auto die ze vandaag er hebben opgezet. Max en Sergio hebben zeker drie tienden gewonnen dankzij deze vleugel. Dus ze zullen zondag sneller de rechte stukken af leggen dan wij en het zal moeilijk zijn om ze achter ons te houden. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk zal zijn. Timing en ritme zijn zondag allesbepalend", aldus een gemotiveerde Hamilton tegen planetf1.com.

“Ik begrijp mezelf”
Na het bereiken van het ongekend hoge aantal van 100 polepositions, die begon bij de Canadese Grand Prix van 2007, heeft Lewis Hamilton daarmee 32 punten voorsprong op Michael Schumacher, die tweede op deze lijst staat. Hamilton heeft op zaterdag laten zien dat hij nog niet te oud is om er plezier in te hebben om de snelste ronde neer te zetten. "Het is gewoon gek dat het zo'n lange reis is geweest en de opwinding nog steeds hetzelfde is als vroeger", zei de opgetogen 36-jarige Brit. “Het genieten is net zo veel, zo niet meer! Natuurlijk ben ik veel beter in mijn werk dan in 2007. Ik begrijp mezelf, slaag erin mezelf op een goede plek te krijgen en mijn focus ligt op een heel ander niveau dan toen. Ik denk daarom dat ik in staat zal zijn om die speciale, snelle ronden te blijven rijden!"



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS