Autosport BE • Dunlop Sport Maxx Endurance Cup

Geslaagd raceweekend voor Saker in Dunlop Sport Maxx Endurance Cup

Uitgegeven door Casper Bekking • 2 mei 2009 16:30

ZOLDER - Op 25 en 26 april vond de tweede race voor de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup plaats. De dag van de kwalificatie begon goed. De zon scheen en iedereen had er zin in. De Saker-tent op de paddock trok gedurende het hele weekend veel kijkers die zeer onder de indruk waren van de imposante opstelling van de verschillende Sakers. Alles was uit de kast gehaald om de Belgische Saker-importeurs te ondersteunen in hun poging om Saker tot een succes te maken bij onze zuiderburen.

Tijdens de kwalificatie lieten de Sakers tal van BMW’s en Porsches achter zich en namen ze de eerste vier startplaatsen in hun klasse op de startgrid in. Een meer dan prima visitekaartje werd afgegeven door de Sakers. De race begon met een rollende start, en het was druk op de startgrid. Enkele seconden na de start vond er een crash plaats waarbij vijf auto’s het veld moesten ruimen, onder andere de equipe Boender/Randasche moest de race verlaten. Het team van King Kong liep ook schade op bij de start, maar na een pitstop hervatte zij de race en reden van achteruit het veld na een aantal ongekend mooie gevechten naar een vijfde plaats in hun klasse. Het team van Saker Belgium met rijders Jeuris en Vetters deed het zeer goed, zij startte op plaats drie en wisten zich zonder problemen naar de eerste plaats te manoeuvreren en stonden deze niet meer af. Ze reden zelfs lange tijd op de negende plaats in het algemeen klassement.

Jadbalja 2 met de heren Meyer startte helemaal achteraan in het veld wegens het inhalen onder geel tijdens de kwalificatie. Na een flinke inhaalrace in het eerste uur drong Rudolf Meyer door tot de tweede plaats om vervolgens het stuur over te geven aan Gerrit Meyer. Uiteindelijk eindigde het team op een zevende plaats vanwege een extra pitstop. Team X-Com startte op een tiende plaats en moest halverwege de race het veld ruimen wegens een touche met een Renault Clio.

Alle aanwezigen kijken terug op een zeer geslaagd raceweekend, mede door de verschillende successen die de Sakers behaalden. Met de organisatoren is gesproken over een uitbreiding van de activiteiten in de DSMEC. Er is ook veel interesse getoond door verschillende teams en Saker zal naar verwachting snel het veld uitbreiden.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS