Autosport BE • Dunlop Sport Maxx Endurance Cup

24u Zolder: DSMEC-teams en/of piloten niet kansloos

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 18 augustus 2009 15:32

De ‘open’ formule tijdens de komende 24H of Zolder zorgt ervoor dat naast de wagens en de piloten van het Belgian GT Championship ook wagens uit andere kampioenschappen aan de bak komen. Het leeuwenaandeel komt uit de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup en de BTCS. Ook enkele wagens uit een of ander buitenlands kampioenschap zullen het startveld aandikken. Wat de Belgian GT betreft; Deze deelnemers krijgen naast een apart klassement ook punten toebedeeld voor hun kampioenschap.


Vanuit de hoek van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup zijn er enkele piloten en/of wagens die het podium of zelfs de overwinning ambiëren. AD Sport gooit twee ijzers in het vuur. De Viper GTS-R waarmee Wim Lumbeeck en Ron Marchal reeds twee wedstrijden achter hun naam zetten wordt één van de favorieten voor een mogelijke podiumplaats. Lumbeeck en Marchal krijgen Menno Kuus en de Duitser Kenneth Heyer naast zich. De Porsche biturbo van Niels Lagrange en Patric Derdaele is ook van de partij. Dit duo krijgt versterking van Kurt Raes en regerend kampioen Klasse 4 Stefaan Polderman. Nog een hoogvlieger in de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup en een kandidaat-winnaar is de ProSpeed-Porsche 996 GT3 RS van het snelle kwartet Penders/Lamot/Loix/Machiels.

Bij Speedlover zijn Hemroulle en Verbergt na het afhaken van Audi op zoek naar punten voor de driver challenge. Ze doen dat in de Dunlop-Porsche 997 GT3 en krijgen hierbij hulp van drievoudig kampioen Gunther Raus en Jürgen Van Hover. Ook Firstrijder Eddy Renard is van de partij en tekent paraat op de BMW Silhouette van KS Motorsport uit de BTCS. Zijn vaste kompaan in de DSMEC, Dylan Derdaele gaat dan weer van start voor zijn eerste etmaalrace in de First-Porsche 997 GT4 en krijgt het gezelschap van Tom Van Rompuy, Frank Beliën en Jan Wouters. Eveneens bij First Motorsport krijgen we ex-winnaar van de 24 Hours en actuele koploper in Dunlop Sport Maxx Endurance Cup, Ruben Maes die ex-ploegmaat Verbist, Longin en Haane bijstaat in hun titeljacht voor de Belgian GT.

Nog een Dunlop-Porsche in de kleuren van Mc Donald’s is er voor Bouillon/Voets/ Tavernier/Cox. Het duo De Laet/Vollebergh is er ditmaal niet met de Porsche 996 RSR, maar trekt de BGT-kaart met de Lamborghini Gallardo, samen met de broers Van der Zwaan. Michel de Coster en ‘Brody’ ruilen eenmalig de Speedlover-Porsche 997 GT3 voor de BMW M3 GTR van Moore International Motorsport. De BMW diesel van Recy Racing en huidig koploper in Klasse 3 van de DSMEC is er ook bij met het vaste duo de Vocht/Van Loo en krijgt het gezelschap van Dunlop-man Dries Heyman en ex-winnaar van de 24 Hours, Ward Sluys. Ook twee Renaults Clio van enerzijds Rudolph Racing (Grouwels/Grouwels/Frijns) en Gabriël Racing (Legrand/Vermeeren/Van Kelst) prijken op de voorlopige deelnemerslijst die hopelijk nog wordt aangedikt.

(DSMEC)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS