Autosport BE • Dunlop Sport Maxx Endurance Cup

Muytjens/De Coster/Broodcoren winnen 10 Hours of Zolder

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 14 november 2009 22:15

Winst voor De Coster, ‘Brody’, Muytjens
Titels voor Lumbeeck/Marchal, Maes/Van Oost, Jeuris Vetters & Polderman


De afsluitende 10 Hours of Zolder werd een uitputtingslag van formaat waarin de favorieten niet van pech werden gespaard. De Kia Pro_ceed Silhouette draaide de pole, maar werd reeds vroeg in de wedstrijd naar de kant gehaald met twee inbreuken op het geldende reglement van 105 dB.


Daarna passeerden een achttal leiders de revue waarvan het merendeel tijdens deze afvallingsrace kreeg af te rekenen met pech of een aanrijding. In Klasse 1 was de kampioen reeds gekend. Maar na vier overwinningen op rij kon het trio Marchal/Lumbeeck/Wauters er geen vervolg aan breien. Een defecte servopomp en teveel geluid deden hen tenslotte de das om. Voor Maes en van Oost was het een kwestie van uitrijden om de titel te pakken in Klasse 2. Ze werden tenslotte vijfde en mogen zich de titel toeëigenen. Raus/Mattheus/Verbergt reden een dijk van een wedstrijd, maar moesten de rol lossen met een nukkige schakelbak. Ook de Porsche van Penders/Lamot moest het strijdtoneel verlaten na een mooie en geanimeerde race. Het waren tenslotte de underdogs De Coster, ‘Brody’ en Muytjens die de langste adem hadden en de race wonnen voor Raus/Mattheus/Verbergt en het verrassende trio Lamster/Zadnikar/Neyens.


In Klasse 3 ging de overwinning en de titel én het Team Championship naar de Saker van Jeuris/Vetters/Boender na een oerregelmatige race. Brute pech was er voor de BMW M3 van de broers Franssen en Erik Qvick die na een fantastisch wedstrijdbegin de handdoek moesten werpen met een defecte koppeling, veroorzaakt door een gebroken motorsteun. Naast de Saker stonden Ginetta van KS Motorsport en de MSE BMW van Peeters/Jennen/Van Samang op het podium.

Jaap van Lagen

In Klasse 4 was het nagelbijten tot de laatste meters voor leider Polderman die even naast de piste ging rijden en door de opgelopen schade 20 minuten verloor in de pitlane. Daardoor kwam Stevens nog dicht bij de titel. Aan de meet had Polderman maar enkele punten over om zichzelf als kampioen op te volgen. Het waren zijn landgenoten Grouwels/Grouwels die de wedstrijd volledig naar hun hand zetten nadat Vermeeren/Aerts terug met elektrische problemen hadden af te rekenen. DVB Racing werd met een originele Cupversie mooi tweede voor Stevens/Jonckheere en Voet/Van den Broeck/De Graef.

(DSMEC)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS