Autosport BE • Dunlop Sport Maxx Endurance Cup

DSMEC presenteert: de 2010 Miles of Dakar

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 2 september 2009 07:46

Hebt U het ook soms wel eens moeilijk met het opgelegde levensritme? Zoekt U, net zoals wij, daartoe een uitlaatklep in de autosport? En wenst U dat alles nog eens te combineren met een maximum aan rijtijd in een ontspannen sfeer, een aangenaam klimaat en de mogelijkheid om samen met de familie, de vrienden en/of zakenpartners goed te ontspannen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor U: de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 2010 Miles Of Dakar (Senegal). Een race die verreden wordt van 21 tot 24 januari 2010 en waarbij zelfs professionele piloten en teams echt een 'relax'-wedstrijd kunnen betwisten…


U leest het goed: Dunlop Motorsport BeLux biedt aan alle rijders en teams de kans om deel te nemen aan de DSMEC 2010 Miles Of Dakar, zeg maar ´de eerste echte etmaalrace met inhoud op het Afrikaanse continent´, want 2010 miles komt ongeveer overeen met een 24 Uren. Met dien verstande dat we de wedstrijd opdelen in vier blokken van 6 uren, zodat ook de eventuele pechvogels de tijd krijgen om kleine herstellingen uit te voeren en toch nog mee te dingen naar de zege op het prachtige, nieuwe en FIA gekeurde circuit van Baobabs. Maximum rijtijd staat centraal, met extra veel vrije trainingen, naast een portie 'Fun'. Natuurlijk zijn ook de prestaties van belang en daartoe werd door de organisatie alles tot in de details voorbereid.

Zo bieden wij de teams de mogelijkheid om de wagens en de bijhorende materialen in de daartoe bestemde containers te laden in de haven van Antwerpen. Van 17 tot 20 december 2009 staan deze containers opgesteld op de terminal van Dachser, vanzelfsprekend onder het nauwlettende oog van een bewakingsdienst. Nadat alles netjes geladen is, gaan de containers aan boord en worden ze verscheept naar Senegal. Dachser biedt aan buitenlandse teams ook de mogelijkheid om hun container aan te leveren in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Eens U op de mooie en snelle omloop van Dakar Baobabs aankomt staan wagens en materiaal ter beschikking, daar de aanlevering op circuit op 18 januari 2010 zal gebeuren.

Circuit

Het verloop vanaf dan kan U terugvinden op de website www.dsmec.be , waar U zelfs nu al een gedetailleerde timing zal aantreffen. Daarnaast komen op de website ook alle hotelmogelijkheden en vluchten aan bod. Aarzel niet, bezoek nu de website en stel zelf de formule samen die het best bij U, uw team, uw familie, uw vrienden en zakenpartners past!

Eens de race verreden is en het nodige aanbod aan ontspanning ´Fun´ verteerd is, dient alle materiaal logischerwijze terug uit Senegal te vertrekken. Nadat de containers vlak na de wedstrijd ingeladen worden deze op 25 januari 2010 verscheept richting Antwerpen, waar ze zowat 17 dagen later zullen aankomen. De teams kunnen er hun wagens en materialen recupereren.

Op het gebied van de reglementering voor deze race handhaven wij als basis het DSMEC reglement, doch met dien verstande dat ook Prototypes, Silhouettes en zelfs Historics toegelaten worden tot de eerste editie van de 2010 Miles of Dakar en dat er een separate Diesel-klasse in het leven geroepen wordt voor deze wedstrijd. Voor elk wat wils dus, in een wondermooie omgeving en in een aangenaam klimaat, met daarbovenop enkele leuke verrassingen die we weldra bekend zullen maken!

See you in… Baobabs!

Kijk HIER voor meer info!

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS