Autosport BE • Dunlop Sport Maxx Endurance Cup

Nieuws omtrent de nieuwe Dunlop Special Open Trophy

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 9 maart 2010 09:56

Op donderdag 11 maart aanstaande vindt op Circuit Zolder de trainingsdag van de Dunlop Special Open Trophy plaats. Tevens zal er die dag in VIP toren. Loge 1, te Zolder om 10u een korte voorstelling zijn van het kampioenschap. Wij hopen U daar allen te mogen ontmoeten. In afwachting van deze voorstelling kan U alvast terecht op onze nieuwe website: www.dunlop-special-open.com, waar U ook alle contactgegevens zal aantreffen.

Met de Dunlop Special Open Trophy (DSOT) komen de organisatoren tegemoet aan hoofdzakelijk twee noden die door vele rijders en teams de voorbije jaren naar voor werden geschoven. Enerzijds was er de vraag naar een open sprintkampioenschap, buiten het kader van een nationale merkencup en anderzijds beschikken velen over wagens welke niet toegelaten zijn in de huidige bestaande nationale kampioenschappen Omloop.

Voor deze twee vragen is er nu een oplossing in de vorm van de Dunlop Special Open Trophy. Inderdaad, een ´Open´ kampioenschap, waar U terecht kan met deze wagens en waar er sprintraces van 20 minuten verreden zullen worden. Vanzelfsprekend dragen wij de veiligheid van rijders, teams en publiek hoog in het vaandel, net zoals de familiale sfeer onder allen. De paddock wordt de centrale plaats waar het publiek de rijders kan ontmoeten en waar diverse faciliteiten voorzien zullen worden voor de sponsors, de VIP´s en de genodigden.

Nog beter, nog spannender, nog gezelliger: de Dunlop Special Open Trophy gaat in elk geval een mooi eerste jaar tegemoet, want dit kampioenschap staat synoniem voor “Racing 4 Fun”. Een competitie waarin iedere piloot zich goed voelt, een competitie waarin iedere piloot zich gewaardeerd voelt!

De Dunlop Special Open Trophy is een echt sprintkampioenschap. Een kampioenschap waar vechtlust hand in hand gaat met de stuurmanscapaciteiten van de piloten. De Dunlop Special Open Trophy beperkt ook de administratieve beslommeringen tot een minimum, omdat we weten dat niemand zich graag met deze zaken bezig houdt. Dit moet de piloten in staat stellen zich bezig te houden met de essentie van de zaak: autoraces rijden … en zich amuseren! Promotor Belgian Race Invest zal er alles aan doen om het de piloten naar hun zin te maken tijdens de meetings.

Business 2 Business

In het kader van de Dunlop Special Open Trophy zal Belgian Race Invest ervoor zorgen dat piloten en partners hun sponsors/klanten in ideale omstandigheden kunnen ontvangen tijdens de races. Tijdens de meeste meetings zullen er VIP-mogelijkheden voorzien worden die op de dag van de wedstrijd toegankelijk zullen zijn voor sponsors en genodigden. Uit onze opgedane ervaringen kunnen wij U de zekerheid geven dat piloten en partners hun sponsors/klanten in stijl zullen kunnen ontvangen. Opnieuw een zorg minder zodat de volle aandacht naar de sport kan gaan!

Voorlopige Kalender DSOT

10-11 april : Gordon Finest Races – Circuit Zolder
Mei : nog te bevestigen
26-27 juni : Spa Euro Race – Spa-Francorchamps
17-18 juli : Zolder Super League – Circuit Zolder
11-12 september: Truck GP – Circuit Zolder (*)
3 oktober : Racing Festival – Spa-Francorchamps (*)
23-24 oktober : Finale Races – TT Circuit Assen (NL)

(*) één van beide wedstrijden

(DSOT)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS