Formule 1

George Russell voelt geen extra druk nu hij voor Mercedes gaat rijden: "Ik zal niet ontkennen dat..."

Uitgegeven door Bart • 24 januari 2022 06:20 • Print artikel

George Russell maakt dit jaar eindelijk de lang verwachte stap naar Mercedes. De 23-jarige Brit wordt teamgenoot van Lewis Hamilton en zal vanaf nu om overwinningen gaan vechten en de strijd aangaan met Max Verstappen. Dat is wel wat anders dan een strijd in de achterhoede bij Williams. De stap naar Mercedes brengt een andere druk met zich mee, maar Russell maakt zich er niet al te druk om.

George Russell


"Ik voel me er heel goed onder", aldus Russell in een interview met Autosprint. "Ik zal niet ontkennen dat er meer druk bij komt kijken, maar als je eenmaal je helm opzet, vergeet je dat allemaal snel."

In 2020 proefde Russell al eens aan de snelheid van de Mercedes. Op het circuit van Sakhir verving hij de positief geteste Lewis Hamilton. Dat deed Russell niet onverdienstelijk. Als hij niet zo veel pech had gehad, had een topklassering er zeker ingezeten. Nu werd het P9 en het waren zijn eerste WK-punten ooit.

"Destijds had ik geluk dat ik een keer in de Mercedes mocht rijden. Ik vertrok vanaf de eerste startrij, maar het kwam totaal niet in mijn hoofd op dat ik naar de eerste bocht ging om voor de leiding in de wedstrijd te vechten. Als je je vizier naar beneden doet, ga je alleen maar voor de best mogelijke prestatie. Je wilt degene voor je aanvallen en verdedigen ten opzichte van de coureur achter je. Ook toen ik aan de leiding ging, voelde het als iedere andere race. Ik voelde geen extra druk, omdat ik altijd voor de best mogelijke prestatie ga."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS