Karting • GK4 Kartseries

Finn Rossen onderstreept in laatste race status van smaakmaker in GK4 Kart Series! "Weer podium, super!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 november 2021 19:15

GENK – Alsof hij nog één keer wilde bewijzen dat hij in de kart dit jaar een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt: Finn Rossen, uitkomend voor het topteam van De Feyter Kart Racing, snelde op het circuit van Genk naar de derde plaats tijdens de zesde en laatste ronde van de GK4 Kart Series. De tienjarige karter uit Blitterswijck toonde zo opnieuw dat hij dit seizoen is uitgegroeid tot één van de smaakmakers in de sterk bezette Mini Parilla nationaal-klasse.

finn Rossen knokt naar knap podium

“Ik ben heel erg blij”, was de logische reactie van Finn in het parc fermé nadat hij zojuist derde was geworden in de finale. “Ik had het wel een beetje verwacht dat ik dit weekend op het podium kon eindigen. In Spa ging ik ook goed, en de vorige keer in Genk ook.”

Hoe het kon dat hij dit seizoen zo sterk rijdt, een aantal podiumplaatsen heeft gepakt? “Goede spullen, maar ik denk dat het het meest door mezelf komt”, legde hij uit. “Ik heb heel veel geleerd dit seizoen. Hoe ik goed moet inhalen, dat ik niet te veel moet nadenken. Niet de kart ernaast zetten en dan terugzakken, ernaast is ernaast.”

Die vaardigheden toonde de coureur van DFK Racing al vaker dit seizoen en ook in Genk liet hij zich zaterdag, tijdens de laatste race van het seizoen, niet zomaar verslaan. Al in de kwalificatie toonde hij dat hij op weg was naar een goede racesnelheid. “Ik reed naar de zevende tijd. Dat was best oké. In de eerste race ben ik toen als zevende gestart. Die race ging goed, want ik werd vijfde.”

In de tweede race had Finn een beetje pech. “Ik werd van de baan getikt en finishte daardoor uiteindelijk als vierde. Maar de laatste race ging gewoon goed. Ik moest starten op plek vijf en ik kwam goed van mijn plek. Helaas reed iemand in de eerste bocht tegen me aan. Daar was ik natuurlijk niet zo blij mee. Toen hadden de jongens aan kop al een voorsprong.”

Maar dat groepje rijders begon met elkaar te strijden om de koppositie. Dat was in het voordeel van Finn. “Daardoor kon ik naar ze toe rijden, want ik had vrij baan en zij niet.” De getalenteerde Limburger vond weldra de aansluiting en toen wist hij dat hij kans maakte op een welverdiende podiumplaats. “Ik was sneller dan één van de jongens en zo heb ik nog de derde plek gepakt.”

Finn Rossen

Hij liet zijn supporters langs de kant wel even in spanning. “Ik pakte de derde plaats aan het einde van de race, in de laatste ronde. Dat was daardoor een heel spannende ronde, ook voor mij. Op het rechte stuk aan de Europalaan ging ik de nummer drie voorbij. Ik probeerde daarna nog wel in te lopen op de nummers één en twee, maar ze waren jammer genoeg net te ver weg.”

Hij wist nog voor de finish in ieder geval dat die podiumplaats hem eigenlijk al niet meer kon ontgaan. “Ik keek één keer achterom en toen zag ik een grote voorsprong. Dat was echt een fijn gevoel. Ik kon zonder zorgen naar de finish rijden. Had ik weer een podium, super!

Finn Rossen bedankt zijn sponsors, DFK Racing en zijn vader.
Finn Rossen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Kapsalon Gijsbers
Tom Willems grondwerk
SEJ Coendersbeheer
Bindelstuinen
WEJEBE
100procent Niki
DMprintmedia
Gebroeders Weijs gerbera
Traas ongediertebestrijding
Boomkwekerij Rongen
RIT bandenservice
Dietz mobilecaravanservice
Boomkwekerijen de Maas
Klaansverhuur
Martien verkoijen schilderwerken
JCC robotmaaiers
Luchtgereedschap.nl
Von der Haar
Olieservice zuid
Dekkers tweewielers
Finnclubvan50

Heb je ook interesse om Finn te ondersteunen in zijn racedroom? Mail dan naar finnrossen@ziggo.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS