Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Ferrari Roma wint Car Design Award 2020

Uitgegeven door Johan Vis • 3 november 2020 13:03 • Print artikel

Tijdens de prestigieuze Car Design Award-verkiezing heeft de Ferrari Roma een onderscheiding gewonnen in de categorie ‘Productieauto’s’. De verkiezing werd oorspronkelijk van 1984 tot en met 1997 georganiseerd, en kreeg in zijn huidige vorm in 2016 een passend vervolg. De virtuele prijsuitreiking van de 2020-awards vond plaats via het YouTube-kanaal van de Car Design Award-organisatie. De prijs is een erkenning voor de prachtige productdesigns waarvoor de ontwerpteams uit de internationale auto-industrie dit jaar tekenden.

Ferrari Roma wint Car Design Award 2020

De Car Design Award werd in 1984 geïnitieerd door het magazine Auto&Design, en is bedoeld voor projecten die hebben bijgedragen aan de evolutie van het ontwerp van de auto. De winnaars van dit jaar werden geselecteerd door een specialistische jury van twaalf journalisten, afkomstig van toonaangevende internationale autotitels, waaronder Auto&Design zelf. Als motivatie voor het toekennen van de ‘Productieauto’ designprijs aan de Ferrari Roma, verklaarde de jury dat “het designteam van Ferrari – onder leiding van Flavio Manzoni – met de Roma fantastisch werk heeft verricht. Deze auto geeft een nieuwe invulling aan de klassieke lijnen van een Gran Turismo volgens de standaarden van de 21e eeuw, dankzij een sensueel, suggestief en geavanceerd lijnenspel”.

De Ferrari Roma is de nieuwe 2+ coupé uit Maranello: een model met een prachtig, tijdloos design, gecombineerd met de power en wendbaarheid om een unieke rijbeleving te kunnen garanderen. De kenmerkende Italiaanse styling is een moderne interpretatie van de zorgeloze lifestyle in het Rome van de jaren ’50 en ’60, waaraan de auto ook zijn naam dankt. In stilistisch opzicht wordt de Ferrari Roma gekenmerkt door strakke, symbiotische vormen. Zijn harmonieuze proporties en de elegante, pure en uitgebalanceerde volumes liggen duidelijk in lijn met Ferrari’s grand touring traditie van auto’s met een midden-voor geplaatste krachtbron. Een iconisch voorbeeld daarvan is de 250 GT Berlinetta lusso, waaraan de Roma ook zijn inspiratie dankt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS