Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

919 PK zonder voorruit en dak: Novitec verfijnt de McLaren Elva Hyper-Roadster

Uitgegeven door Deni Volkers • 27 februari 2023 10:00

Al tientallen jaren verfijnt Novitec 's werelds meest exclusieve auto's. Met de selecte aanpassingsreeks voor de McLaren Elva, die in een beperkte oplage van slechts 149 voertuigen wordt gebouwd, bewijst Novitec nu opnieuw zijn toppositie op het gebied van high-end automobielraffinement.

Novitec McLaren Elva

De Britse hyper-roadster zonder voorruit en dak wordt aangedreven door een vierliter achtcilinder twin-turbo motor, die met Novitec motortuning een vermogen levert dat is verhoogd tot 919 pk en een opgewaardeerd piekkoppel van 888 Nm. Dit resulteert in fenomenale acceleratiecijfers en een topsnelheid van meer dan 330 km/u.
NOVITEC ontwikkelde voor de tweezitter ook een nauwkeurig getuned, op maat gemaakt wegliggingspakket met hi-tech 20-inch en 21-inch gesmede wielen en sportveren, die de sportwagen met middenmotor een nog spannender uiterlijk geven en het weggedrag nog wendbaarder maken.

De missie van de McLaren Elva, die niet alleen vanwege het ontbreken van een voorruit en dak hoogst ongebruikelijk is, is het leveren van hoge prestaties. De 4,0-liter twin-turbo V8-motor ligt vlak achter de stoelen en levert in de standaarduitvoering een vermogen van 599 kW / 815 pk en een piekkoppel van 800 Nm.

Deze motor biedt daarmee een uitstekend uitgangspunt voor drie even efficiŽnte als praktische performancekits die Novitec voor deze open-top supersportwagen aanbiedt. Alle varianten omvatten de installatie van een plug-and-play Novitec N-TRONIC module die het elektronische motorbesturingssysteem upgradet. Deze hulpregeleenheid levert speciale kaarten voor injectie en ontsteking en bemoeit zich ook met de elektronische regeling van de laaddruk.

Passend daarbij ontwikkelde de Duitse tuningspecialist een speciaal op deze motor afgestemd high-performance uitlaatsysteem. Het vermindert de uitlaattegendruk en is volledig thermisch geÔsoleerd. Het isolerende effect kan verder worden geoptimaliseerd met 999 fijne goudplating. Dit verlaagt de temperaturen in de motorruimte, wat een positief effect heeft op de maximale vermogensafgifte en de duurzaamheid ten goede komt.

Deze combinatie haalt een extra 76 kW / 104 pk aan piekvermogen uit de motor en verhoogt het piekkoppel met 88 Nm. Hierdoor produceert de door Novitec getunede McLaren Elva een enorm vermogen van 676 kW / 919 pk bij 7.100 tpm. Het piekkoppel van 888 Nm wordt bij 6.300 tpm aangetrokken.

De combinatie van Novitec high-performance tuning en #mclaren lichtgewicht constructie maakt de rijervaring in de Elva nog spectaculairder. Vanuit stilstand schiet de getunede roadster in slechts 2,7 seconden naar 100 km/u. Nog geen vier seconden later rijdt de door NOVITEC getunede Elva al 200 km/u. De topsnelheid bedraagt meer dan 330 km/u.

Naast de verbeterde rijprestaties fascineert de Novitec-upgrade ook door de nog directere gasrespons van de motor en de adembenemende acceleratie over het hele toerenbereik.

Terwijl de carrosserie van de McLaren roadster met zijn actieve aerodynamica onaangetast blijft, ontwikkelde Novitec samen met Vossen, de gerenommeerde Amerikaanse fabrikant van high-end lichtmetalen velgen, een op maat gemaakte band/wielcombinatie met diameters van 20 en 21 inch.

De Novitec MC3 wielen zijn geproduceerd met behulp van state-of-the-art smeed- en bewerkingstechnologie en maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte onder de wielkasten. Ze zijn voorzien van zeven dubbelspaken die tot aan de buitenrand reiken en een naafdop in centerlock-look. Daardoor ronden ze het uiterst sportieve uiterlijk van de auto perfect af. De exclusieve velgen zijn verkrijgbaar in 72 verschillende kleurvarianten en bieden bovendien de keuze uit een geborstelde of gepolijste afwerking.

De vooras staat op velgen in de maat 9Jx20 met high-performance banden in de maat 255/30 ZR 20. Op de achteras zorgen banden in de maat 325/25 ZR 21 op 12Jx21-velgen met concave wielkern voor uitstekende grip.

De Novitec sportveren verlagen de rijhoogte van de open middenmotorracer met ongeveer 20 millimeter. Het verlaagde zwaartepunt maakt het rijgedrag nog dynamischer.

NOVITEC kan ook het interieur van de McLaren Elva tot in detail afstemmen op de wensen van de eigenaar. Daarvoor gebruikt het bedrijf het fijnste leder en Alcantara in een schier eindeloze variŽteit aan kleuren.

Novitec McLaren Elva

Novitec McLaren Elva

Novitec McLaren Elva

Novitec McLaren Elva

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS