Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Rimac Nevera is de ultieme elektrische hypercar met een verbluffende topsnelheid van 412 kilometer per uur

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juni 2023 07:01

Rimac Automobili en Pon Luxury & Performance Cars slaan de handen ineen om de groei van Rimac op de Nederlandse markt te versnellen. De samenwerking zal zich richten op het creëren van een unieke merkbeleving, waarmee de groei van Rimac op de Nederlandse markt wordt versneld en het wereldwijde netwerk van klanten en partners van Rimac Automobili wordt uitgebreid. Het eerste dealerschap vestigt zich in Rotterdam.

Rimac Automobili en Pon Luxury & Performance Cars slaan de handen ineen


Pon werd opgericht in 1898 en is sinds 1949 actief in de autobranche. Het Nederlandse familiebedrijf heeft meer dan 16.000 werknemers in dienst en is actief in meer dan 65 landen. De toevoeging van het merk Rimac aan het portfolio met merken als Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini en Bugatti is dan ook een logische stap. Rimac Rotterdam zal zich vestigen in het onlangs geopende CarPort Rotterdam, waar ook de andere merken van Pon Luxury & Performance Cars zijn ondergebracht.

Rimac Automobili en Pon Luxury & Performance Cars slaan de handen ineen


"We zijn verheugd om met Pon Luxury & Performance Cars samen te werken en onze activiteiten in Europa en de Nederlandse markt uit te breiden", aldus Hendrik Malinowski, Managing Director van Bugatti Rimac. "Pon is een bedrijf dat onze passie voor innovatie, prestaties en duurzaamheid deelt, met een ongeëvenaard netwerk en uitgebreide ervaring in de autobranche”, vervolgt Malinowski. “Dit is voor ons een waardevol partnerschap om te kunnen groeien op de Nederlandse markt en ook ver daarbuiten.”

"Met Rimac voegen we het absolute hoogtepunt van elektrische performance toe aan ons portfolio van exclusieve merken in Nederland. We zijn er trots op dat we onderdeel zijn van een stuk autogeschiedenis in wording, door samen met Mate Rimac en zijn team te bouwen aan de reputatie van een volledig elektrische hypercar die zijn gelijke niet kent", aldus Anouk van Houwelingen - van Splunteren, General Manager van Rimac Rotterdam.

Rimac Automobili en Pon Luxury & Performance Cars slaan de handen ineen


Dat de Rimac Nevera de ultieme elektrische hypercar is, bewijst de auto door vele records te breken. Zo is onlangs met de Nevera een nieuwe 0-400-0 km/u benchmark neergezet, op dezelfde dag dat hij nog eens 22 acceleratie- en remrecords vestigde. De Rimac Nevera toont aan dat elektrische auto’s dankzij geavanceerde technologie en een uitgekiend design in staat zijn tot ongelooflijke prestaties. Rimac heeft de elektrische hypercar in eigen huis ontworpen en ontwikkeld, de bouw ervan vindt plaats in Kroatië – waarbij de productie zich beperkt tot slechts 150 exemplaren. De Nevera is door onafhankelijke instanties geverifieerd als het snelste productievoertuig ter wereld alsook het snelste elektrische voertuig ter wereld. Zijn topsnelheid bedraagt een verbluffende 412 km/u.

Om de samenwerking te beklinken organiseerden Pon Luxury & Performance Cars en Rimac onlangs een exclusief evenement voor klanten in Zandvoort. De aanwezigen kregen de kans om de grenzen van de Nevera op te zoeken op het roemruchte circuit en ontmoetten ook het Rimac-team. Na het evenement zijn er een week lang testritten in en rond Rotterdam uitgevoerd, ondersteund door het team van Pon Luxury Cars & Performance Cars. Hier kregen klanten de kans om de unieke wegligging van de Nevera op provinciale wegen te ervaren.

Over Rimac
De Rimac Group wordt geleid door CEO Mate Rimac, meerderheidsaandeelhouder van Bugatti Rimac en de enige belanghebbende van Rimac Technology. De Rimac Group brengt de meest geavanceerde hypercars ter wereld, samen met een internationaal gerenommeerd team dat uitgebreide ervaringen heeft in elektrificatie-, autonome- en softwareoplossingen voor de autobranche. Rimac heeft momenteel ruim 2.000 werknemers in dienst, verdeeld over vestigingen in heel Europa en is gevestigd aan de rand van Zagreb in Kroatië. Vanaf 2023 zal het hoofdkantoor van de Rimac Group gevestigd zijn op het ultramoderne Rimac Campus, dat ruim 100.000 m2 groot is en genoeg plaats biedt aan meer dan 2.500 mensen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS