Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Isotta Fraschini introduceert straatversie van haar FIA WEC-hypercar: "De emoties die je kunt ervaren..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2023 21:01

Isotta Fraschini moet met haar Tipo 6 LMH haar debuut nog in het FIA World Endurance Championship nog gaan maken, maar dat houdt haar niet tegen om een straatversie van de auto inmiddels te presenteren. De Tipo 6 Stradale is een straat versie van de LMH-specificatie van de Competizione en de auto die alleen voor het circuit gebouwd is, de Pista.

null

Foto: Isotta Fraschini


De auto werd gelanceerd met een rit van Milaan naar San Remo. De Tipo 6 Stradale reed zijn rit langs buitengewone plekken en moest door het gewone stadsverkeer, over de snelweg langs tolhuizen en daarbij ook in de file staan. De single seater bevat een 3 liter V6-turbomotor die 750 pk met een hybride systeem die daarnaast nog eens 270 pk levert aan een auto die zo’n 1.000 kilo weegt.

null
Foto: Isotta Frashini


"De emoties die je kunt ervaren wanneer je in zo'n raceauto rijdt, hebben geen equivalent in andere wegauto's" vertelt Alessandro Fassina, president van Isotta Fraschini, over de auto "en dat was precies het doel dat we wilden bereiken." Met de introductie van de Stradale heeft Isotta Frashini een primeur. Het Italiaanse bedrijf is de eerste partij die een auto voor de straat levert van een auto die gebaseerd op een racewagen uit de LMH-klasse. Overigens moet er diep in de buidel getast worden. De auto gaat rond de 3.250.000 euro.

null
Foto: Isotta Frashini


null
Foto: Isotta Frashini


null
Foto: Isotta Frashini


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS