Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

FOTO'S: Acura onthult beperkte productie TLX Type S PMC Edition in Gotham grijs matte lak

Uitgegeven door Deni Volkers • 19 maart 2023 22:01

Acura creëert 50 handgemonteerde TLX Type S PMC Editions afgewerkt met matte Gotham Gray lak, de kenmerkende kleur van de NSX Type S supercar van het performance merk. De unieke lak maakt gebruik van een heldere matte metallic afwerking om de TLX Type S een nog sinistere uitstraling te geven. Net als de productie van 50 Gotham Gray NSX Type S-modellen voor de Amerikaanse markt, zullen de 50 handgemaakte high-performance sedans volgende maand in productie gaan in het Performance Manufacturing Center (PMC) van het bedrijf in Ohio4 en dit voorjaar bij geselecteerde dealers arriveren voor een prijs van $ 65.0001.

Acura TLX Type S PMC Edition

Tot de unieke designelementen van de TLX Type S PMC Edition behoren Berlina Black-lak voor de deurgrepen en een deel van de onderste dorpelbekleding. Ook de op de NSX geïnspireerde 20-inch lichtgewicht Y-spaakwielen zijn afgewerkt in Berlina Black, terwijl een glanzende koolstofvezel achterklepspoiler, koolstofvezel achterdiffusor, onderste dorpelafwerking en zwart-chrome viervoudige uitlaatafwerking de agressievere look completeren. Glanzend zwarte TLX, Type S en SH-AWD badges zijn ook standaard.

Binnenin onderscheidt de TLX Type S PMC Edition zich verder door koolstofvezel interieurpanelen, verlichte dorpels en premium vloermatten met Type S badges en gekleurde accenten. Een opvallend Red Milano lederen interieur wordt gecontrasteerd met zwarte stiksels en Ultrasuede®-inzetstukken. De onderste console wordt geaccentueerd met een individueel genummerd serieplaatje om de 2023 TLX Type S PMC Edition aan te duiden als een voertuig in beperkte oplage (1 van 50) dat met de hand is vervaardigd in het Performance Manufacturing Center.

De 2023 Gotham Gray TLX Type S PMC Edition volgt op eerdere PMC Editions en de NSX supercar, allemaal met de hand gemaakt door meestertechnici in het Performance Manufacturing Center. Na de handmontage krijgt elke PMC Edition hetzelfde kwaliteitscontroleproces als de NSX, inclusief een dyno-check, lakinspectie en simulatie op de weg. Om de lak tijdens het transport te beschermen, worden de PMC Editions in een speciaal ontworpen autohoes gewikkeld en naar Acura dealers vervoerd via gesloten transporteurs voor één auto.

Acura TLX Type S PMC Edition

Acura TLX Type S PMC Edition

Acura TLX Type S PMC Edition

Acura TLX Type S PMC Edition

Acura TLX Type S PMC Edition

Acura TLX Type S PMC Edition

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS