Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

FOTO'S - De laatste tests van de volledig vernieuwde Porsche Taycan in beeld; introductie voorjaar 2024!

Uitgegeven door Peter Vader • 23 januari 2024 12:49

Voordat de volledig vernieuwde Porsche Taycan in het voorjaar van 2024 op de markt verschijnt, ondergaat de elektrische sportwagen op dit moment de laatste intensieve tests. De sedan, Cross Turismo en Sport Turismo modellen van de nieuwe generatie hebben in totaal zo’n 3,6 miljoen testkilometers afgelegd op testbanen, circuits en openbare wegen verspreid over de hele wereld. En onder extreme omstandigheden: van min 41 graden in Arctisch Finland tot 53 graden in Death Valley in Californië.

Porsche Taycan 2024 Foto 1

Van vroege computersimulaties tot uitgebreide onderzoeken op de rollenbank, de vernieuwde Porsche Taycan ondergaat momenteel de laatste tests op de openbare weg en afgesloten circuits. “De nieuwe Taycan is praktisch op elk gebied verbeterd in vergelijking met het voorgaande model” zegt eindverantwoordelijke van de Taycan-modellijn Kevin Giek. “Omdat de wijzigingen zo grondig zijn is het testprogramma vergelijkbaar met dat van een geheel nieuw model.” Vanaf de aanstaande marktintroductie zijn alle drie de carrosserievarianten – sedan, Cross Turismo en Sport Turismo – beschikbaar met uitgebreide updates.

Porsche Taycan 2024 Foto 2Porsche Taycan in 17 verschillende landen uitvoerig getest
Van de 3,6 miljoen testkilometers werd ongeveer 300,000 kilometer afgelegd in extreem koude condities en 200,000 kilometer juist in zeer warme omstandigheden. In Finland, 350 kilometer ten noorden van de Poolcirkel, demonstreerde de elektrische sportwagen niet alleen een bijzondere rijdynamiek op sneeuw en ijs. Ook bewees het model dat de laadtijd onder koude omstandigheden bijna gehalveerd is. Bij temperaturen onder nul graden liet de Taycan zien dat het kan omgaan met uitdagende omstandigheden op bevroren meren en diepe sneeuw.

Minstens net zo uitdagend zijn de extreem warme temperaturen in Death Valley waar eveneens uitvoerige tests werden uitgevoerd. Het ontwikkelingsteam van Porsche testte onder meer het oplaadsysteem van de batterij en de betrouwbaarheid van het warmtemanagementsysteem bij zeer hoge temperaturen.

“Bij Porsche ondergaan elektrische sportwagens hetzelfde uitvoerige testprogramma als modellen met een verbrandingsmotor. Naast buitengewone prestaties is dagelijkse bruikbaarheid in alle klimaatomstandigheden zeer belangrijk” zegt hoofd van het Taycan testteam Florian Stahl. “Bij het marktdebuut over enkele maanden zal de nieuwe Porsche Taycan in maar liefst 17 verschillende landen testkilometers afgelegd hebben bij temperaturen van min 41 tot 53 graden.”

Porsche Taycan 2024 Foto 3

Porsche Taycan 2024 Foto 5

Porsche Taycan 2024 Foto 6

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS