Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

FOTO'S: Maserati onthult de GranCabrio Folgore, snelste cabrio met topsnelheid van 290 km per uur

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 18 april 2024 08:10

Maserati blijft koersen naar een elektrische toekomst, zonder zijn historie tekort te doen. deze week presenteerde het merk de GranCabrio Folgore, de eerste volledig elektrische cabriolet in zijn segment. Met een topsnelheid van 290 km/u is de GranCabrio Folgore tevens de snelste elektrische cabriolet van dit moment.

Maserati

In navolging van de GranTurismo biedt ook de open variant een elektromotor. Deze Folgore-versie behoudt alle typische kenmerken van het merk door luxe te combineren met prestaties, rijcomfort met sportiviteit, verfijnde kracht met een nieuwe geŽlektrificeerde elegantie en moderne technologie. De batterij, geproduceerd in de Mirafiori Battery Hub-assemblagefabriek in Turijn, heeft een nominale capaciteit van 92,5 kWh en levert via drie 300 kW elektromotoren een continu vermogen van 560 kW (750 pk, plus een piekvermogen van 610 kW) en een maximumkoppel van 1.350 Nm aan de vier wielen.

Maserati

- De eerste 100% elektrische cabriolet in het luxesegment en de snelste elektrische cabrio van dit moment
- Gebaseerd op een 800-volt platform met geavanceerde technologische oplossingen uit de Formule E
- Voorzien van drie 300 kW elektromotoren, goed voor een continu vermogen van 560 kW (plus een piekvermogen van 610 kW) en 1.350 Nm aan koppel

Maserati

Met een stoffen dak dat maar een beperkte hoeveelheid ruimte in beslag neemt wanneer het in de kofferbak wordt opgeborgen, staat de GranCabrio borg voor open rijplezier voor vier passagiers. De canvas softtop kan worden bediend bij snelheden tot 50 km/u. Het opent in 14 seconden en sluit in 16 seconden. Het dak kan op elk moment worden geopend of gesloten via een aanraakknop op het centrale display. Zelfs met het dak naar beneden garandeert de GranCabrio uitzonderlijk thermisch en akoestisch comfort.

Maserati

Maserati

Maserati

Maserati

Maserati

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS