Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Automobili Lamborghini viert 60 jaar als icoon + FOTO'S

Uitgegeven door Deni Volkers • 21 februari 2023 08:45

Zestig jaar geleden, in een gebied dat toen nog een open landschap was, begon de bouw van de fabriek Automobili Lamborghini. Het bedrijf werd opgericht op 6 mei 1963, waarmee de droom van Ferruccio Lamborghini in vervulling ging om een fabrikant van sportwagens te worden, een sector die toen door slechts enkele merken werd gedomineerd.

Automobili Lamborghini 60 year anniversary

Vanaf het begin toonden de oprichter en zijn jonge ingenieurs een passie voor innovatie en een verlangen om de dogma's van de sportwagenwereld te doorbreken, wat werkelijk baanbrekend was en tot een radicale revolutie leidde. Deze waarden, die vandaag de dag nog steeds de hoeksteen van het bedrijf vormen, zouden leiden tot de geboorte van legendarische auto's zoals de Miura, een auto die de term "supercar" bedacht en die sindsdien de hele automobielindustrie heeft geïnspireerd met zijn geest en zijn styling. In de loop der jaren is Automobili Lamborghini zich blijven ontwikkelen door iconen van unieke stijl, technologie en prestaties te creëren en hele generaties en miljoenen mensen te inspireren door zijn DNA en de waarden waarop het is gebaseerd te delen.

Ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag organiseert Automobili Lamborghini wereldwijd een reeks evenementen, elk uniek maar allemaal met betrokkenheid van klanten en hun Lamborghini's; de officiële Lamborghini Clubs; en de dealers en fans over de hele wereld.

De viering van de 60e verjaardag begon op 19 januari met de opening van het verbouwde Lamborghini Museum in Sant'Agata Bolognese, gevestigd in de oorspronkelijke fabrieksruimtes. Het museum werd speciaal voor de viering gerenoveerd en opnieuw ingericht met een tentoonstelling getiteld The Future Began In 1963.

De Lamborghini-dag Japan, 60e verjaardag, die op 23 februari in Suzuka, Japan wordt gehouden, is het eerste internationale evenement waarmee de viering van start gaat. Honderden liefhebbers en verzamelaars zullen bijeenkomen op een van de belangrijkste markten voor het bedrijf uit Sant'Agata Bolognese.

In het Verenigd Koninkrijk zal Silverstone Circuit op 29 april de locatie zijn voor Lamborghini Day UK om de 60e verjaardag van het bedrijf te vieren, waarbij meer dan 300 Lamborghini-eigenaren worden verwacht.

Het volgende belangrijke evenement is de 60° Anniversario Giro tour in Italië die op 28 mei eindigt op het centrale plein van Bologna met het Concorso in Piazza: een concours d'elegance en feestelijk feest dat openstaat voor het publiek en waar honderden Lamborghini's, verzamelaars en fans uit de hele wereld bijeenkomen om de roemruchte geschiedenis van het merk te vieren.

In de Verenigde Staten, de belangrijkste markt voor Automobili Lamborghini, staat deze zomer de "60th Anniversary Giro" op het programma.

In september wordt de viering van de 60e verjaardag voortgezet in de op één na grootste markt van Automobili Lamborghini, het Chinese vasteland, waar Lamborghini-klanten voor het negende achtereenvolgende jaar zullen deelnemen aan de kenmerkende "Giro China". Meer dan 100 Lamborghini-eigenaars en -liefhebbers zullen bijeenkomen om de viering af te ronden met het "60th Anniversary Gala Dinner".

Eveneens in september plant Lamborghini Polo Storico, de divisie die verantwoordelijk is voor de bescherming, het behoud en de restauratie van het auto-erfgoed van het merk, de "60th Anniversary Polo Storico Tour", voorbehouden aan #Lamborghini-klassiekers in Italië.

In oktober wordt op het circuit van Vallelunga in Rome het allereerste Lamborghini Festival gehouden. Tijdens dit grootse evenement, dat voor het eerst wordt georganiseerd en openstaat voor alle fans, viert het Huis van Sant'Agata Bolognese het merk en zijn circuitauto's.

Vervolgens wordt in november op het circuit van Vallelunga in Rome de grote finale gehouden van de Super Trofeo Lamborghini, het kampioenschap voor één race, voorbehouden aan de Huracán Super Trofeo EVO2-racewagens, met auto's uit drie continenten.

De officiële Lamborghini Clubs over de hele wereld, nu aanwezig in 24 landen met meer dan 1600 leden, plannen ook jubileumtours en evenementen in hun respectieve landen, evenals een aantal tours in Italië met als eindbestemming het Lamborghini hoofdkwartier in Sant'Agata Bolognese.

Automobili Lamborghini 60 year anniversary

Automobili Lamborghini 60 year anniversary

Automobili Lamborghini 60 year anniversary

Automobili Lamborghini 60 year anniversary

Automobili Lamborghini 60 year anniversary

Automobili Lamborghini 60 year anniversary

Automobili Lamborghini 60 year anniversary

Automobili Lamborghini 60 year anniversary

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS