Formule 1

Fernando Alonso leeft mee met Sebastian Vettel: "Als je naar Ferrari gaat, denk je wereldkampioen te kunnen worden"

Uitgegeven door Bart • 1 oktober 2020 13:07 • Print artikel

Fernando Alonso en Sebastian Vettel hebben een gemene deler in hun carrière. Beide coureurs kwamen met meerdere wereldtitels op zak bij Ferrari binnen en wisten vervolgens bij de Scuderia geen titel aan hun palmarès toe te voegen. De 39-jarige Spanjaard, die volgend jaar terugkeert in de Formule 1, leeft mee met de Duitser. "Als je naar Ferrari gaat, denk je wereldkampioen te kunnen worden", zegt Alonso in een interview met het Duitse Bild.

Fernando Alonso


"Na het winnen van vier wereldtitels dacht Vettel waarschijnlijk dat hij er bij Ferrari nog wel één of meerdere aan toe zou kunnen voegen, maar soms mis je het geluk om op het juiste moment bij het juiste team te zitten", zo legt Alonso uit. "Dat hebben Sebastian en ik allebei meegemaakt, maar ik heb besloten om me niet alleen op de Formule 1 te richten. Ik heb de 24 uur van Le Mans gedaan om zo veel mogelijk grote races te winnen in mijn carrière."

Alonso denkt dat Vettel er goed aan doet om komend jaar de stap naar Aston Martin te maken. "Op dit moment ziet het er naar uit dat Aston Martin komend jaar betere kansen heeft dan Ferrari. Ook al is dat op dit moment maar moeilijk voor te stellen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS