Formule 1

Fernando Alonso is blij met uitslag en toont sympathie voor George Russell na podiumgevecht

Uitgegeven door Peter Vader • 21 maart 2023 06:30

Fernando Alonso heeft onthuld dat hij medelijden had met George Russell nadat de Mercedes-ster tijdelijk een podiumviering werd ontzegd. De Spanjaard kwam op P3 over de streep en stond op het podium naast Sergio Perez en Max Verstappen van Red Bull. Later hoorde hij echter dat hij van zijn derde plaats was ontdaan nadat hij een tijdstraf van 10 seconden had opgelopen. In een schokkende wending werd dit later teruggedraaid nadat Aston Martin in beroep ging tegen de oproep van de FIA.

Fernando Alonso P3 in Jeddah foto 1

Vooruitlopend op het vonnis van het protest, gaf Alonso toe dat hij sympathie voelde voor George Russell en Mercedes, nadat hem een foto van de Top-3 was geweigerd - voordat zijn podium werd hersteld. Hij zei in een bericht van Express-co: "Nee, het is niet eerlijk voor George, want ik denk dat de Mercedes-sponsors graag op het podium zouden staan. Maar voor ons is het goed, wij hebben (Saudi-gevestigde titelsponsor, red.) Aramco, we hebben de foto en ik denk dat het niet eerlijk is voor George, want als hij echt derde werd in de race, zou hij van het podium moeten genieten en niet ik. Dus ik heb medelijden met George, met de sponsors van Mercedes, met de fans van George. Voor mij heb ik alleen maar geprofiteerd van deze race."

Fernando Alonso P3 in Jeddah foto 2


Fernando Alonso P3 in Jeddah foto 3


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS