Formule 1

Er is leven na de Formule 1 voor man die moest vertrekken door de komst van Max Verstappen?

Uitgegeven door Deni Volkers • 14 april 2022 06:02

De vijfde ronde in het ABB FIA Formula E World Championship vond afgelopen weekend plaats in Rome. Op een uitdagend circuit voor zowel de coureurs als de auto's startte Jean-Eric Vergne de race vanaf pole position na een spannende kwalificatie. Zijn pole is de 14e uit zijn Formule E-carrière en de 18e van DS Automobiles sinds het debuut in het 100% elektrische kampioenschap. Hiermee bewijst Vergne dat er leven is na de Formule 1, waarin hij plaats moest maken voor het aanstormende talent Max Verstappen.

Jean-Eric Verge

Jean-Eric Vergne startte goed met zijn DS E-TENSE FE21 en slaagde er bijna in om zijn leidende positie te behouden. Na 50 minuten racen – waarbij 5 minuten en 15 seconden werden toegevoegd aan de racetijd als gevolg van twee safety car-periodes – kwam Vergne als tweede over de eindstreep. De Franse coureur reed hiermee, ondanks de hevige concurrentie, een sterke race en kon tevreden zijn met de welverdiende tweede plaats. Teamgenoot Antonio Felix Da Costa startte de race als 9e op de grid en reed de geblokte vlag voorbij als 13e.

Na deze vijfde ronde in Rome is Jean-Eric Vergne de nieuwe leider in het rijderskampioenschap en staat DS TECHEETAH op een verdienstelijke derde plaats in het teamklassement. De volgende ronde van het ABB FIA Formula E Championship vindt plaats op 30 april in Monaco. Een historisch circuit waar DS TECHEETAH in voorgaande seizoenen zegevierde, met overwinningen in seizoen 5 (Vergne) en seizoen 7 (Da Costa).

Thomas Chevaucher, DS Performance Director en DS TECHEETAH Team Principal: “We hebben op het prachtige circuit van Rome laten zien waartoe we in staat zijn, met de pole van Vergne en zijn tweede plaats in de vijfde ronde. Het is de eerste van het seizoen, maar het is een hele fijne. Vergne startte vooraan op de grid, reed een sterke race en behaalde een tweede plek die zorgt voor de leiding in het kampioenschap voor Vergne en een derde plek voor ons als team. We zijn weer terug in de strijd!”

Jean-Éric Vergne, kampioen Formula E in 2018 and 2019: "Het was een geslaagde dag in Rome, met een pole en een tweede plaats. Als we als eerste starten, hopen we natuurlijk op de overwinning, maar vandaag was de Jaguar van Mitch (Evans) te sterk om dat te realiseren. Ik ben dus blij met de behaalde punten. We keren nu terug naar ons hoofdkwartier, en zullen daar nóg harder werken om in Monaco aan te komen met een nóg betere auto die wederom mee kan strijden om de overwinning."