Dakar

En daar is ie ineens weer: Pascal de Baar terug in de top 5 bij de trucks

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 januari 2024 10:39

Hij was voor de rustdag van de Dakar 2024 even van de radar in het Empty Quarter, maar daar is ie weer! Pascal de Baar kwam ijzersterk terug! De coureur van Tatra Buggyra ZM Racing geeft niet op en strijd nog steeds voor de beste dagpositie in de Dakar Rally. In de zevende etappe zette Pascar de Baar de vijfde tijd neer in de Tatra Buggyra EVO3.

Pascar de Baar in de Tatra Buggyra EVO3

Pascal de Baar was blij met het profiel van de strijd van zondag met het Saoedi-Arabische terrein. "Ik hou van dit soort etappes. Zwaar, hard, een paar duinen. Het was technisch, niet te veeleisend. Op zulke circuits wacht je het hele jaar. We moesten heel voorzichtig zijn met de banden. We hadden een navigatieprobleem. We misten twee waypoints, maar daar hoef ik nu niet meer zo op te letten. We finishten in het donker, maar dat was prima," zei de Nederlander.

Tatra Buggyra ZM Racing

Zijn monteur Tomáš Šikola beschreef hoe moeilijk het was om een band te verwisselen in de duinen. "Het was dus geen vijf minuten wisselen, maar we hebben er wel veel tijd doorgebracht. In het zand kon je de auto niet optillen. We moesten twintig minuten zand gooien en een gat maken. Het was helemaal niet makkelijk."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS