Karting • Chrono

Eerste NK-zege voor Ashneel Ramautar: “Alles aan doen om Nederlands kampioen te worden”

Uitgegeven door Bart • 15 mei 2024 14:02

Strijen – Ashneel Ramautar heeft zijn eerste zege veroverd in het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. De 12-jarige karter uit Amsterdam was op Kartbaan Strijen de beste in de sterk bezette Parolin Rocky F1. De rijder van het succesvolle team van Calvin de Groot stond al wel eens op het podium bij het NK, maar op de hoogste trede van het podium stond hij nog niet. Daarnaast staat Ashneel nu op de gedeelde eerste plaats in het tussenklassement van het Nederlands kampioenschap.

Ashneel Ramautar

En het was zeker geen gestolen zege, want de talentvolle racer uit Noord-Holland won in stijl met pole position en drie keer P1 in de drie races. “Drie keer P1 voelt heel goed en mijn eerste overwinning in het NK ook. In 2022 heb ik in de Parolin Rocky F2 wel eens op het podium gestaan. Nu pak ik mijn eerste overwinning en nog wel in de Rocky F1 en we zitten er echt heel goed bij.”

Vanzelf ging het dit weekend niet op de technische baan in Strijen. “We moesten echt zoeken naar de goede afstelling, maar op de ochtend van de racedag hadden we die gevonden en daarna ging het echt goed. Vanaf donderdag waren we hier om te trainen en ook op vrijdag en zaterdag hebben we getraind. Op zondag hadden we de racedag met de kwalificatie en drie races. In de trainingen was het echt zoeken naar de juiste afstelling. Daar hadden we door de warme temperaturen best wel even voor nodig.”

Het leidde uiteindelijk tot een pole position van 34.184, slechts 0.020 sneller dan teamgenoot Xavi Radecke. Ook in de races gaven de snelle teamgenoten elkaar geen duimbreed toe. “Xavi en ik hebben goed met elkaar samengewerkt. We zijn samen weggereden van de rest van het veld. Hoe je dat doet? Je moet een goede start hebben, dan op elkaars bumper rijden en zo kun je een gaatje slaan naar de rest van het veld. Zo zijn we achter elkaar blijven rijden tot de laatste ronde en dan mochten we het uitvechten voor de overwinning. Als je elkaar eerder gaat aanvallen, kan de rest misschien weer terugkomen.”

Ashneel Ramautar en teamgenoot Xavi Radecke


In de laatste race zorgden Ashneel en Xavi voor een opmerkelijk moment. De twaalfde ronde voltooiden ze allebei in een tijd van 34.269 en dat betekende een nieuw baanrecord voor de Parolin Rocky. Hiermee gaan ze beiden de boeken in als baanrecordhouders in Strijen.

Bij de openingsronde in Eindhoven was Ashneel als vijfde geëindigd en met drie raceoverwinningen in Strijen doet hij hele goede zaken voor het klassement. “Ik ga er alles aan doen om Nederlands kampioen te worden. Het zit heel dicht bij elkaar. Dat maakt het heel leuk, maar het zorgt er wel voor dat je een goede kwalificatie moet hebben. Als je als eerste mag starten, kun je wegrijden van de rest van het veld. Anders is het veel battelen voor je positie in deze hele spannende klasse.”

De derde ronde van het Nederlands kampioenschap wordt in juni gehouden in het Duitse Kerpen. Het is de kartbaan waar vroeger F1-wereldkampioenen Michael Schumacher en Sebastian Vettel nog hebben gekart. “Daar verwacht ik weer een heel goed resultaat, want dat is mijn favoriete baan. Ik vind het heel leuk om daar te rijden. En ik mag daar als leider in het klassement met het gouden nummer 1 rijden.”

Ashneel Ramautar bedankt zijn familie die in Strijen kwam kijken en uiteraard ook zijn sponsoren. Dat zijn:
Catharina Maura
Sannovation Holding BV
More Than Finance
Flexmade
Reality Sound
Reality Facility
Connected Global Commerce
R&D J

Ashneel Ramautar

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS