Karting • GK4 Kartseries

Djamairo Hoft kart nog maar amper een jaar en staat alweer op het podium: tweede in GK4 Kart Series

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 november 2021 01:19 • Print artikel

MARIEMBOURG – Tweede werd hij tijdens de vijfde ronde van de GK4 Kart Series. Een geweldig resultaat, zeker als je pas een jaartje kart. En Djamairo Hoft wist dat hij een knappe prestatie had geleverd in de Honda Cadet-klasse, toch was er een licht gevoel van teleurstelling. Hij had immers net niet gewonnen. Het zei wat over de winnaarsmentaliteit van de achtjarige snelheidsduivel uit Rhoon. En dat belooft wat voor de toekomst.

Djamairo Hoft

“Ik ben er wel blij mee, maar eerst was ik teleurgesteld, want ik had eerste kunnen worden”, legde Djamairo uit na zijn races op het circuit van Mariembourg. “Het is niet gelukt omdat ik te voorzichtig reed omdat de baan nat was.” Hoe dan ook, een podiumplaats is toch sowieso knap? “Ja, dat is wel knap. Dit is pas mijn eerste wedstrijdseizoen.”

En dan te bedenken dat het hem afgelopen weekeinde lukte om in de drie races respectievelijk als eerste, tweede en tweede te eindigen. Het was bovendien niet eens zijn eerste podiumplaats. Tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series in april, ook op het circuit van Mariembourg, reed hij prompt naar het podium. Het was nota bene zijn eerste wedstrijd van het seizoen! “Dat vond ik wel leuk.”

Dat Djamairo vorig jaar is gaan karten komt voort uit zijn liefde voor de Formule 1. “Ik had Formule 1 gezien en ik hoorde van papa dat die coureurs ook met karten begonnen zijn.” Zeven jaar oud was hij toen hij voor het eerst in een kart stapte. Dat was op het circuit van Genk. “We waren op vakantie in België”, herinnerde Djamairo zich. In Nederland was ik nog te klein om in een huurkart te rijden en in België kon dat wel.”

Moeder Judith: “Hij had net de lengte daarvoor bereikt. We zijn daarom bewust in België op vakantie gegaan.” Het spreekt voor zich dat Djamairo enorm veel schik had, die eerste keer in de kart. “Ja. ik vond het heel leuk. Omdat ik samen met mijn vader op de baan was en het was niet heel druk. We konden lekker rijden”, kon Djamairo beamen.

Wat hij dan precies zo leuk vindt aan het karten? “Het is niet gemakkelijk en je kunt er altijd wat van leren. De snelheid vond ik niet echt belangrijk”, zei hij, om er meteen aan toe te voegen dat hij de huurtkart in Genk niet snel genoeg vond. “Het ging te langzaam.”

Zijn wedstrijddebuut maakte hij op het circuit van Strijen tijdens een race om het clubkampioenschap. “Dat was nog met een Parolin Rocky-kart. We dachten” we gaan de Honda Cadet proberen en toen ben ik in de Honda Cadet gaan rijden.”

Inmiddels is hij daarin dus dermate succesvol dat Djamairo na één seizoen racen al klaar is voor de volgende stap in zijn nog prille kart-carričre. Volgend jaar gaat hij namelijk in de sterk bezette Mini Parilla-klasse uitkomen. In die klasse gaat hij ook weer de clubwedstrijden rijden in Strijen, de GK4 Kart Series en het Nederlands kampioenschap IAME. Maar voor het zover is rijdt hij eerst nog de zesde en laatste ronde van de GK4 Kart Series, over drie weken op het circuit van Genk. Dajamairo had zich al duidelijk ingeprent welk resultaat hij daar hoopt te halen. “Dan wil ik winnen natuurlijk!”

Djamario is naarstig op zoek naar sponsoren voor komend seizoen. Bedrijven die graag een talent op zijn weg naar de top willen ondersteunen, kunnen contact opnemen via judithbeek@hotmail.com of via 06-22919911.

Djamairo Hoft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door OBO Betterman.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS