Dakar

Dakar 2024 - Michiel Becx: "Laaghangende zon die op stofwolken scheen, beperkte het zicht in de vele valleien"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 januari 2024 22:59

Na de schitterende derde plek van Becx Competition Team de Rooy FPT in de tiende etappe van de Dakar 2024, kende de voorlaatste dag van de Dakar Rally 2024 een lange etappe van 420 kilometer. Niet alleen daarom was het een lange dag, maar vooral omdat er veel stenen in de route lagen. Michiel Becx, Edwin Kuijpers en Wuf van Ginkel zagen veel gestrande bolides en trucks die hun banden kapotgereden hadden of die met panne stonden. Hoewel ze zelf maar één keer een band hebben moeten wisselen zijn ze ook gestopt bij Janus van Kasteren, die zijn twee reservebanden al opgebruikt had en nog een derde nodig had.

Michiel, Edwin en Wuf

"Ook de stenen hebben veel mensen problemen bezorgd", zei Michiel Becx. "Vooral het laatste stuk was moeilijk: de laaghangende zon die op stofwolken scheen, beperkte het zicht in de vele valleien. Hierdoor waren veel stenen en gaten in de weg minder goed zichtbaar, en daar beet menig voertuig zich op stuk. Al met al zijn we tevreden met onze zevende plek", aldus Becx.

Dus de eindstreep is in zicht! Nog 175 kilometer, wat normaal gesproken geen probleem is. You never know in Dakar – vrijdag nog een paar uur de koppies erbij houden!


Becx Competition wordt ondersteund door de volgende enthousiaste sponsoren:
Becx Verhuur

Expandable

Boss Machinery

Alushutter

Sande Logistics


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS