Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

DS Automobiles is klaar voor de start van het tiende Formule E-seizoen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 12 januari 2024 21:03

Het tiende seizoen van het ABB FIA Wereldkampioenschap Formule E staat op het punt van beginnen. Net als vorig jaar vindt de seizoensopening plaats in Mexico-Stad. Op een verkorte versie van het beroemde circuit Autodromo Hermanos Rodriguez strijden 11 teams tegen elkaar voor de overwinning.

DS Automobiles

Voor DS Automobiles stappen de Fransman Jean-Eric Vergne, tweevoudige Formule E-kampioen, en de Belg Stoffel Vandoorne, de wereldkampioen van 2022, in de kenmerkende goud-zwarte racewagen om het op te nemen tegen de andere coureurs.
DS Performance heeft een bijzondere staat van dienst opgebouwd in de raceklasse, dankzij twee dubbele titels, 16 overwinningen en 47 podiumplaatsen. Met de wereldwijd erkende expertise op het gebied van elektrische technologie is het doel dan ook om volop mee te doen om het kampioenschap.

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance: “De spanning stijgt altijd bij de eerste race van het seizoen. Allereerst omdat het een enorm plezier is voor ons allemaal om weer samen te zijn. Uiteindelijk is de Formule E als een grote familie: een zeer hechte gemeenschap die samenwerkt om het kampioenschap altijd spannender te maken. En daarnaast natuurlijk omdat de eerste race altijd een kans biedt om onze prestaties te vergelijken met die van onze rivalen. Iedereen bij DS Performance en Penske Autosport heeft de afgelopen vijf maanden keihard gewerkt om onze DS E-Tense FE23 te verbeteren. We hebben ons met name gericht op de ontwikkeling van software, aangezien de krachtbron hetzelfde is als vorig jaar. In Mexico kunnen we zien welke vooruitgang we hebben geboekt in vergelijking met de competitie. Hoe dan ook, we zijn bereid om nog harder te werken om betere resultaten te behalen dan vorig jaar.”

De race begint zaterdag 13 januari 2024 om 21:00 uur (CET).

DS Performance in de Formule E:
• 105 races
• 4 wereldtitels
• 16 race-overwinningen
• 47 podiumplekken
• 22 pole positions

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS