Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

DS Automobiles gaat voor de titel met Wereldkampioenen Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne

Uitgegeven door HJ van Keulen • 29 september 2023 14:00

Een paar weken voor het begin van het nieuwe Formula E-seizoen maken DS Automobiles en partner PENSKE AUTOSPORT bekend dat zij hun avontuur met Fransman Jean-Éric Vergne – kampioen in 2018 en 2019 – en Belg Stoffel Vandoorne – kampioen in 2022 – voortzetten.

DS Automobiles PENSKE AUTOSPORT Jean-Éric Vergne Stoffel Vandoorne

Het afgelopen negende seizoen zorgde voor wisselende resultaten, maar vooral ook voor waardevolle lessen. Daarom begint het Franse team in dezelfde samenstelling met goede moed aan het tiende seizoen. Het doel is om vanaf de allereerste race mee te doen aan de top. De eerste race vindt plaats op 13 januari 2024 in Mexico.

Na de dubbele titel in 2019 en 2020 rekent het premium merk van de Stellantis-groep op de prestaties van de DS E-TENSE FE23, die het team op 9 oktober aanstaande in zijn nieuwste vorm onthult. De expertise van het gehele team moet bijdragen aan het binnenhalen van nog meer podiumplaatsen.

De Formula E is een technologisch laboratorium, dat voor DS Automobiles bijzonder belangrijk is voor de transitie naar een volledig elektrisch modellengamma vanaf 2024.

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance: “Met de winst in India, podiumplaatsen in Kaapstad en Berlijn en poleposition in São Paulo hebben we vorig jaar enkele hoogtepunten beleefd. Aan de andere kant maakten we ook lastige momenten mee. Tijdens al deze ups en downs was er één constante factor: onze coureurs. Zij waren consistent snel en gingen altijd voor het beste, zowel op als buiten het circuit. Daarom zijn we blij dat we dit avontuur samen met onze kampioenen kunnen voortzetten. We zijn het enige team dat twee wereldkampioenen in huis heeft. Met hun talent als basis maken we ons klaar voor het aanstaande seizoen. Bij elk raceweekend krijgen de voorbereiding en prestaties onze volle aandacht.”

Jean-Éric Vergne, Formula E wereldkampioen in 2018 en 2019: “Ik ben blij dat ik het avontuur samen met DS PENSKE kan voortzetten! Met dezelfde teamgenoot en dezelfde Gen 3-auto. Het hoofdstuk van het afgelopen jaar is afgesloten en we richten ons nu op wat voor ons ligt. Ik hou van racen, maar vooral van winnen: dat is een heel speciaal gevoel, dat ik graag weer samen met het team wil ervaren. Ik heb vol vertrouwen in de ingenieurs en monteurs; hun toewijding en harde werken is echt inspirerend. Ik wil het vertrouwen dat Jay Penske en de rest van het team in mij hebben graag belonen. Stoffel en ik vormen een solide duo. We hebben een aantal goede races gehad en werken er hard aan om weer aan de top te komen. We proberen het gewoon nog beter te doen en we stoppen niet voordat dat lukt. Ik ben volledig gefocust en mijn inzet en motivatie om samen met dit fantastische team meer titels binnen te halen zijn groter dan ooit!”

Stoffel Vandoorne, Formula E-wereldkampioen 2022: “Ik ben blij dat we de vorig jaar gestarte samenwerking met dit team kunnen voortzetten. Consistentie en stabiliteit vormen de basis van ons toekomstige succes. Jean-Éric Vergne en ik zijn een van de beste duo’s in Formula E. We hebben het afgelopen seizoen grote stappen gezet en worden samen steeds sterker! De focus ligt het komende seizoen op consistente prestaties. Het ultieme doel is om het kampioenschap te winnen. Ik kijk ernaar uit om dat momentum op te bouwen en samen met het team vele overwinningen te behalen.”

DS Automobiles PENSKE AUTOSPORT Jean-Éric Vergne Stoffel Vandoorne

Belangrijkste resultaten van de deelname van DS Automobiles aan Formula E:

105 races
4 kampioenschapstitels
16 overwinningen
47 podiumplaatsen
22 polepositions

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS