Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne en tweevoudig kampioen Jean-…ric Vergne gebrand op goed resultaat

Uitgegeven door Deni Volkers • 27 januari 2023 09:01

Voor de vijfde keer sinds de oprichting van het volledig elektrische eenzitter-wereldkampioenschap ABB Fia Formula E is Saoedi-ArabiŽ gastheer van een E-Prix. Dit weekend is het een dubbele ontmoeting met twee races op vrijdag en zaterdag in Diriyah.

DS Automobiles Formule E

DS Automobiles begint aan de tweede ronde van het negende seizoen van de Formule E met als doel voort te bouwen op een positieve start van de nieuwe campagne op het circuit Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad. De fabrikant, die in 2019 en 2020 de rijders- en constructeurstitel in de wacht sleepte, heeft in de openingsronde waardevolle punten verzameld en wil met zijn DS E-TENSE FE23 verdere vooruitgang boeken.

De DS PENSKE-coureurs, regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne en voormalig tweevoudig kampioen Jean-…ric Vergne, die vrijdag zijn honderdste Formule E-race viert, zijn erop gebrand dit weekend een sterk resultaat neer te zetten achter het stuur van de DS E-TENSE FE23.

Zoals altijd in het ultracompetitieve elektrische kampioenschap zal de kwalificatie een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de uitkomst van het weekend in Saoedi-ArabiŽ. Het circuit van Diriyah is typerend voor de meeste Formule E-locaties, met opeenvolgende bochten en bochtige secties. Een sterke startpositie op de grid zal van groot belang zijn. Maar ťťn ding is zeker: de expertise van DS Automobiles, zijn rijders en het DS PENSKE-team beschikken elk over de nodige middelen om dit doel te bereiken.

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance:

"De race in Mexico heeft ons laten zien dat seizoen 9 op het allerhoogste niveau zal worden uitgevochten, zowel qua auto's als qua rijders. En dat is uiterst positief, want autosport moet altijd het beste in de deelnemers naar boven halen. Van onze kant weten we wat we moeten verbeteren, en we weten hoe we dat moeten doen. We gaan naar Saoedi-ArabiŽ in het besef van onze sterke punten en ons potentieel."

Kerncijfers sinds DS Automobiles de Formule E betrad:

90 races
4 kampioenschapstitels
15 overwinningen
44 podiumplaatsen
21 pole positions

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS