Karting • Chrono

Aiden Arrad krijgt beker voor mooie derde plek in NK en maakt de stap naar de Mini-Max: "Mijn nieuwe kart al getest"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 januari 2024 02:19

HELMOND - Glunderend stond karttalent Aiden Arrad vorig weekeinde met een grote beker in zijn handen op het podium in Helmond. Daar hield organisator Chrono van het NK viertaktkarts de jaarlijkse kampioenenhuldiging. En Aidan kreeg een trofee voor zijn knappe derde plaats in de eindstand van de NK Parolin Rocky Formule 2-klasse. De tienjarige coureur uit Gouda was er trots op.

Karter Aiden Arrad

“Het ging afgelopen seizoen best wel goed. Ik ben dus derde geworden. Maar ik hoopte eigenlijk hoger te eindigen”, zei Arrad. Hoewel hij heus trots was op zijn puike prestatie, besefte hij tegelijkertijd dat het nog beter kan. “Ik denk dan bij mezelf: waarom ben ik niet tweede geworden?”

Het moet aankomend seizoen dus een stapje beter, concludeerde de snelle Zuid-Hollander. Hoe, dat wist hij ook. “Voor komend seizoen moet ik beter luisteren naar mijn coach en goede lijnen rijden.” Aiden kan bovendien flink meer tegenstand verwachten, want hij gaat een stapje hogerop.

Aiden Arrad doet dit jaar namelijk mee in het NK voor tweetaktkarts. Die karts gaan veel harder en de competitie is er nog groter. Hij gaat dat doen op een kart van het merk CRG in de Rotax Max Minimax-klasse. Hij keek er zeer naar uit. “Ik heb mijn nieuwe kart al getest. Ik vond het heel leuk. Hij ging lekker hard. Een stuk harder dan mijn kart van afgelopen seizoen.”

Karter Aiden Arrad

En dat allemaal omdat hij op zesjarige leeftijd in een huurkart stapte op de kartbaan van Tim en Tom Coronel en Huizen. En gelijk was de passie voor de kartsport geboren. “Papa had aan mij gevraagd wat ik voor sport wilde doen. Ik zei karten. Ik wilde graag Formule 1 rijden en ik vroeg aan papa waarmee je moet beginnen als je Formule 1 wil rijden. Dat was dus karten.”

Zo gezegd, zo gedaan en niet veel later zat hij dus in die huurkart van de Coronelletjes. Al snel bleek zijn talent! “Het was best wel vet”, wist Aiden nog. “Die snelheid en dat je zelf kunt rijden vond ik heel leuk. Daarna zijn we lessen gaan doen bij Mathieu van Renssen bij KWM Racing in Poeldijk. En toen ik acht was gingen we wedstrijden in het NK viertakt rijden.”

Komend seizoen wordt het voor Aiden dus echt serieus als hij debuteert in het prestigieuze NK tweetakt van organisator Chrono. Daarnaast rijdt hij ook nog de Rotax Max Challenge Euro Trophy (het EK) en clubwedstrijden in Strijen. Een mooi programma dus in een op voorhand mooi seizoen. “Ik ga hard trainen. Want ik wil graag in de top tien te komen in het NK.”

Aiden bedankt: opa, Moonwoods, papa, mama en Bente. Wel zoekt Aiden nog sponsoren omdat hij zo hoog mogelijk wil komen in de kartsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS