Formule 1

Adrian Newey legt de belangrijkste reden uit voor zijn vertrek bij Red Bull: "Grote eer om sleutelrol te hebben gespeeld"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 mei 2024 07:00

Adrian Newey vindt dat de tijd rijp is om 'nieuwe uitdagingen voor zichzelf te zoeken', nadat hij woensdag zijn vertrek bij Red Bull had bevestigd.

Adrian Newey Red Bull Racing F1

Maar na bijna twee decennia bij hetzelfde team te hebben gewerkt, heeft Newey gezegd dat hij vindt dat de tijd rijp is voor anderen om een stap hogerop te zetten bij Red Bull en dat hij andere mogelijkheden voor zichzelf moet zoeken.

Hij zal de rest van zijn tijd bij het team werken aan het RB17-wegautoproject dat hij vanaf het begin heeft opgezet en waarvoor hij zich heeft teruggetrokken uit de Formule 1-ontwerptaken.

“Al van jongs af aan wilde ik een ontwerper van snelle auto's worden”, zei Newey bij de aankondiging van zijn vertrek. “Mijn droom was om een ingenieur in de Formule 1 te zijn en ik heb het geluk gehad om die droom waar te maken. Bijna twintig jaar lang was het voor mij een grote eer om een sleutelrol te hebben gespeeld in de ontwikkeling van Red Bull Racing, van startende nieuwkomer tot meervoudig titelwinnend team.”

“Ik voel nu echter dat het een goed moment is om het stokje over te dragen aan anderen en nieuwe uitdagingen voor mezelf te zoeken. In de tussentijd zijn de laatste ontwikkelingsfases van RB17 aangebroken, dus voor de rest van mijn tijd bij het team zal mijn focus daar liggen. Ik wil de vele fantastische mensen met wie ik de afgelopen 18 jaar bij Red Bull heb samengewerkt bedanken voor hun talent, toewijding en harde werk.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS