Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Danica Patrick met nummer 7 terug in de Daytona 500: "Ik blijf zeggen dat ik het niet..."

Uitgegeven door Daan Daniels • 23 januari 2018 19:45 • Print artikel

Danica Patrick zal voor Premium Motorsports gaan rijden in februari bij de Daytona 500. Patrick stopte afgelopen november met full-time racen. Tegelijkertijd maakte Danica Patrick bekend dat ze nog twee races zou rijden, de Daytona 500 en de Indy 500 in mei. Daarna stopt ze helemaal met racen.

Danica Patrick

“Ik blijf zeggen dat ik het niet beter had kunnen organiseren, mijn afscheid. Ik zal racen in GoDaddy groen, met nummer 7 in de Chevrolet, samen met Tony Eur op de boordradio. Dat maakt mijn laatste NASCAR-race zovele mooier.”

Danica Patrick was in haar hoogtijdagen de meest populaire zoekterm van alle Amerikaanse sporters. De racebabe versloeg bijvoorbeeld in 2008 golfer Tiger Woods, quarterback Tom Brady en Super Bowl-kampioen Eli Manning. Dit blijkt uit onderzoek van AOL over de zoektermen op internet, mobiel internet en videosites. Ze was de eerste vrouw die een race won in de IndyCar.

Danica Patrick

Patrick kreeg in 2005 nationale bekendheid toen ze een vierde plaats behaalde tijdens de prestigieuze Indianapolis 500. De PR-machine draaide toen overuren. Zo stond ze onder andere op de voorkant van de Sports Illustrated’s Swimsuit Edition, een uitgave met meer dan 69 miljoen lezers en 250 miljoen online bezoekers. Wederom bleek dat bij Patrick niet alleen de resultaten met grote interesse gevolgd worden, maar dat haar uiterlijk ook een flinke invloed heeft op haar populariteit. Maar anno 2018 lijkt de vlam langzaam te doven, tenzij er nog een sponsor opduikt...

Het doek valt voor de huilende Danica Patrick: "Het maakt me niet uit of je mij herinnert als..."

Interview Robert Doornbos: Over Indy Cars, Danica Patrick, RedBull F1

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS