Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ByKolles stapt over naar Gibson-motoren: "Ongelofelijke uitdaging, maar we zijn echt aan een nieuw hoofdstuk toe"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 februari 2019 07:40 • Print artikel

ByKolles heeft een contract getekend met Gibson Technology, waardoor de fabrikant het restant van het superseizoen van het FIA World Endurance Championship met de Gibson 4.5 liter V8 LMP1-motor gaat rijden. Daarmee wordt de 3.0 liter Nismo V6 turbo vervangen, die sinds 2017 achter in de auto lag.

ByKolles 6H Spa 2018


De eerste motor moet in april geleverd gaan worden voor de 6 uur van Spa, die begin mei wordt gereden. Dezelfde motor wordt daarna ook in Le Mans gebruikt. De race in België is de eerstvolgende wedstrijd van het Oostenrijkse team, nadat eerder bekend werd dat men de 1.000 mijl van Sebring laat schieten.

“Iedereen zag dat we een zware tijd hadden tijdens de recente raceweekenden en het wordt echt tijd om naar een nieuw hoofdstuk te gaan”, zei teambaas Manfredi Ravetto. “We hebben er enorm veel vertrouwen in dat een Gibson aangedreven ByKolles Enso, ons de beloning en resultaten gaat geven van ons vele werk en investeringen. Het is een enorme uitdaging om klaar te zijn voor Spa, maar ons kleine en toegewijde team in Greding houdt van deze uitdagingen en we hebben dat al eerder in de F1 en het WEC bewezen.”

De operating manager John Manchester van Gibson Technology verwelkomt het ByKolles-team. “Iedereen bij Gibson Technology is blij dat onze motoren weer zijn gekozen door alweer een topteam”, zei Manchester. “We kijken er naar uit om onderdeel te zijn van deze nieuwe fase in de ByKolles-historie, wat ons verder in staat stelt om onze motorentechnologie te optimaliseren, doordat we het opnemen tegen de top sportscar- en motorenfabrikanten in de wereld van het sportscarracen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS