Formule 1

Gaat Lewis Hamilton ooit naar Ferrari: "Hij jaagt achter alle records aan! Overstap naar Ferrari zou...""

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2019 06:12 • Print artikel

Lewis Hamilton haalde tijdens de Grand Prix van Amerika alweer zijn zesde F1-wereldtitel binnen. Volgens Jacques Villeneuve kan de coureur heel wat titels op zijn naam schrijven, toch wil hij de vergelijking met andere coureurs niet maken. Een overeenkomst ziet hij wel tussen de coureurs.

Lewis Hamilton


“Lewis jaagt achter alle records aan en hij heeft een grote kans om de meeste titels te behalen”, zegt Villeneuve tegen Sky Italia. “Een overstap naar Ferrari zou het hoogtepunt van alles zijn en ik verwacht dat hij er over nadenkt.”

Toch wil de Canadees niet de vergelijking maken met Michael Schumacher en Juan Manuel Fangio. “Ik denk dat de meeste van deze vergelijkingen niet logisch zijn”, aldus de voormalig F1-coureur. “Schumacher en Hamilton wonnen de meeste van hun titels omdat ze in de beste auto zaten. Zet ze in een middenveld auto en ze winnen niet meer. Maar het is ook deel van het succes van een ongelofelijke coureur om het juiste team te kiezen. Fangio, Senna, Prost zaten in hun dagen ook in de beste auto.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS