Karting • GK4 Kartseries

Nick Ho gaat als een kogel in Venray; tweede podiumplaats op rij: "Ik heb er heel hard voor gewerkt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2019 12:27 • Print artikel

VENRAY - Vorig jaar was hij al af en toe succesvol, maar dit jaar gaat Nick Ho als een kogel in het GK4-kampioenschap. De dertienjarige karter uit Etten-Leur werd afgelopen weekeinde derde in de IAME X30 Junioren Nationaal-klasse tijdens de derde ronde van de titelstrijd en kreeg op het circuit van Venray opnieuw een fraaie beker uitgereikt. Tijdens de vorige ronde, in Mariembourg, stond de door McDonald’s Roosendaal gesteunde rijder ook al op het podium.

Nick_Ho_McDonalds

“Ik ben heel tevreden. Ik heb er heel hard voor gewerkt”, zei Nick met een glimlach op zijn gezicht. “Ik heb hier van tevoren getraind om zo goed mogelijk aan dit weekend te kunnen beginnen. Ik had hier nog nooit gereden. En nu ben ik derde geworden in het dagklassement. Ik ben dik tevreden met het resultaat.”

Gemakkelijk was het zeker niet geweest op de Limburgse baan, verzekerde Nick. “Je kunt hier maar moeilijk inhalen en iedereen zat dicht bij elkaar.” Niettemin slaagde de talentvolle Brabander erin zich naar een podiumplaats te knokken. Het is pas zijn eerste seizoen in de Junioren Nationaal-klasse. Knap dat hij meteen voorin weet mee te strijden.

Al wilde de rijder van topteam Kart Centrum Roosendaal (KCR) niet al te hoog van de toren blazen. “Ik vind het niet veel moeilijker dan de Cadetten-klasse waarin ik vorig jaar uitkwam. Het chassis is hetzelfde, al heeft de motor wel meer power. Het is een best wel competitieve klasse. Je leert hier goed vooraan te rijden. Ik moest in de races echt vechten om het podium te halen.”

Hoewel het verschil met de Cadetten dan niet zo heel groot is, hij is hoe dan ook op een hoger niveau gaan karten. Bovendien rijdt hij al in zijn eerste seizoen vooraan bij de Junioren Nationaal. Een knappe prestatie die duidt op een grote sprong voorwaarts. “Ik heb heel grote sprongen gemaakt door goed te leren van de fouten die ik heb gemaakt. En ik krijg heel goede begeleiding bij KCR. Indoor al wat langer en outdoor de laatste twee jaar.”

Nick_Ho_McDonalds

Hoewel hij nog steeds (ook) indoor traint, vindt hij het racen op outdoorbanen veel leuker, stelde Nick. “Het is heel anders. Je rijdt met veel meer snelheid en kunt harder door de bochten. Ook is het moeilijker inhalen. Ik train dus nog wel binnen, maar ik blijf outdoor rijden.”

Zijn ambitie is duidelijk: dit jaar zoveel mogelijk podiumplaatsen halen. Tot dusver staat hij op honderd procent. Nick miste de eerste ronde van het GK4-kampioenschap, maar de twee rondes erna reed hij wel en stond hij op het podium. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Zeker als hij zich verbetert in het kwalificeren. Dat noemt Nick zijn zwakke punt. “In de laatste twee trainingen was ik de snelste, maar in de kwalificatie kwam het er niet helemaal uit”, doelde hij op zijn nog altijd sterke derde plaats. “Daar was ik dik tevreden mee, hoor. Maar als ik de kwalificatie nog wat weet te verbeteren, dan kan het weleens een heel mooi seizoen worden!”

Nick Ho wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door McDonald’s Roosendaal en KCR.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS