Karting • GK4 Kartseries

Nick Ho pakt podiumplaats in Mariembourg: "Ik heb me de laatste tijd enorm verbeterd"

Uitgegeven door Bart • 14 april 2019 17:50 • Print artikel

Met drie tweede plaatsen in even zo veel races nestelde Nick Ho zich op de tweede plaats in het eindklassement van de tweede GK4-wedstrijd van dit seizoen. De 13-jarige karter uit Etten-Leur moest in het Belgisch Mariembourg alleen Daniel Ligier voor zich dulden. In de afsluitende derde race maakten de twee topcoureurs in de IAME X30 Junior Nationaal-klasse er een spannende strijd van. Uiteindelijk kan de door McDonald’s Roosendaal gesteunde coureur met een grote beker huiswaarts.

Nick Ho karting Mariembourg


Nick kart sinds begin vorig jaar in het sterk bezette GK4-kampioenschap. Daarvoor reed hij wel op binnenbanen, maar na zijn overstap naar buiten zet de talentvolle coureur forse stappen. “Vorig jaar reed ik nog in Cadet-klasse, nu in bij de Junioren Nationaal. Vorig jaar ging het al goed, maar in sommige wedstrijden wat beter dan in andere. De ene race heb je pech en de andere weer geluk, dat hoort bij het karten. Ik heb vooral veel geleerd van mijn fouten.”

Op het circuit van Karting des Fagnes in Mariembourg kende Nick op zaterdag een goede trainingsdag. Al was hij minder tevreden met de kwalificatie. “Ik was een beetje teleurgesteld na de kwalificatie, maar dat heb ik zondag in de eerste race direct goed gemaakt door als tweede te eindigen. In de tweede race werd ik ingehaald, maar ik kon die tweede positie weer terugpakken. De laatste race ging gewoon heel goed. Ik ben drie keer tweede geworden en daardoor ook tweede overall over de hele dag.”

In de afsluitende derde race viel het gevecht met Daniel Ligier op bij de toeschouwers op de tribune. Nick probeerde veelvuldig een aanval in te zetten, maar hij kwam er niet voorbij. “Daniel had de eerste twee races al gewonnen, dus ik kon geen eerste meer worden. Daarom nam ik niet te veel risico, ik wilde mijn tweede plaats niet op het spel zetten. Al blijft het natuurlijk wel vet om een race te winnen. Dit is pas mijn tweede seizoen. Het gaat heel goed en ik heb me de laatste tijd enorm verbeterd. Hoe je dat doet? Veel bestuderen en leren van je fouten.”

Een manier om beter te worden is het gebruik van een GoPro-camera tijdens de training. “Elke trainingssessie rij ik met een camera en voordat ik weer op die baan ga rijden, kijk ik die video’s heel goed terug. Dan bedenk ik waar ik een tiende kan afschrapen. Het team van Kart Centre Roosendaal geeft me daar ook tips bij. Ik rij met een transponder, net als mijn teamgenoot Axel. Dan leggen we de grafieken naast elkaar en zien we wie waar wat later moet remmen. De één leert van de ander en andersom.”

Nick Ho karting Mariembourg


Op het moment dat Nick al klaar is met zijn races, rijden de senioren in de stromende regen. “Mooi dat wij al klaar zijn”, lacht de coureur. “Ik heb wel vaker in de regen gereden. Dat gaat op zich wel goed, maar in droge omstandigheden ben ik beter. Op slicks in de regen, zoals de senioren net deden, is wel heel moeilijk.”

Nick heeft zich voor dit seizoen nog niet echt een doel gesteld. “Ik wil zo veel mogelijk op het podium komen. En ik ga voor het uiterste. Wat dat inhoudt? Als ik kampioen kan worden is dat natuurlijk mooi meegenomen.” Om fit te blijven, doet Nick ook aan jiu jitsu. “Het liefst blijf ik zo lang mogelijk karten. Het is een hele mooie sport, door de snelheid en de adrenaline. Er zit wel een beetje overlap tussen karten en jiu jitsu. Het is goed voor mijn conditie en bij beide sporten moet je goed geconcentreerd zijn.”

Nick wordt in het karten ondersteund door sponsor McDonald’s Roosendaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS