Formule 1

Werk aan de winkel voor Zandvoort als de F1 komt: "Op zijn paasbest uitzien, maar er is wel..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2018 07:58 • Print artikel

Mocht de Formule 1 in 2020 daadwerkelijk naar Nederland komen, dan ligt er een grote uitdaging voor de Gemeente Zandvoort. De badplaats kan geen grote hoeveelheden auto’s aan, dus moet er met name met openbaar vervoer gewerkt worden.

Max Verstappen Racedagen Circuit Zandvoort

De afgelopen jaren hebben de Jumbo Racedagen met Max Verstappen laten zien hoe gek ons kikkerlandje is op de nieuwe held en de autosport. Alle toegangswegen tot het circuit liepen vast, toen de Red Bull-coureur een paar dagen lang in actie kwam met zijn F1-bolide. Door de gemeente wordt dit probleem dan ook onderkend.

“Zandvoort is per openbaar vervoer prima bereikbaar”, reageerde wethouder Ellen Verheij-De Haas in NPO Radio 1. “De bereikbaarheid is wel iets waar we goed over moeten nadenken. Maar de komst van de Formule 1 naar Zandvoort geeft alleen maar positieve energie.”

Voor de wedstrijd is wel een grote zak met geld nodig. Volgens de wethouder kan er van de gemeente financieel niet veel verwacht worden. “We zijn een kleine gemeente”, vertelde Verheij. “We zullen zeker ons steentje bijdragen, maar dat kan ook op andere manieren. We zullen er bijvoorbeeld voor zorgen dat Zandvoort er op zijn paasbest uitziet.”

Ook het kabinet gaat zich er voor hard maken, zo beloofde Minister van onder andere sport, Bruno Bruins. De minister noemt het fantastisch als Max Verstappen de eerste Nederlandse coureur wordt die op Nederlandse bodem wint.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS